Politie Groningen

Zaterdag 9 februari 2008

Provincie Groningen, 09-02-2008

Groningen: medewerkster aangehouden

Een 17-jarige inwoonster van Groningen werd vrijdagavond in een bedrijf aan de Vismarkt aangehouden in verband met verduistering. Het meisje was door haar werkgever betrapt op het achterhouden van geld uit een kassa. Bij de fouillering door de politie kwam een aantal bankbiljetten uit haar schoenen tevoorschijn. Ze zou vaker geld achterover hebben gedrukt. De verdachte is ingesloten.

Groningen: videotheek overvallen

Een medewerkster van een videotheek aan de Zonnelaan werd vrijdagavond kort voor half elf bij het afsluiten van de zaak door een tot nu toe onbekende man gedwongen de deur opnieuw te openen. De man had daarbij vermoedelijk een vuurwapen in zijn hand. Binnen moest de vrouw zowel de kassa als een kluis openen. De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor. Het zou gaan om een donker gekleurde 30- á 40-jarige man, relatief klein met een gezet postuur. De man droeg een rode muts of sjaal op zijn hoofd. Iedereen die informatie over de overval of de persoon in kwestie heeft wordt verzocht te bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijk telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: automobilist in de boeien

Een dronken automobilist verzette zich vrijdagnacht hevig toen de politie hem op de Idastraat wilde aanhouden. De man, een 49-jarige inwoner van Groningen, werd verdacht van rijden onder invloed. Hij weigerde echter de motor van zijn auto uit te zetten. De man werd uit de wagen getrokken en verzette zich uit alle macht. Hij moest met geweld onder controle worden gebracht waarna hij in de boeien werd geslagen. Bij een ademanalyse kwam een score van ruim anderhalf promille te voorschijn. Het rijbewijs van de man bleek al enige tijd terug ongeldig te zijn verklaard. De Stadjer klaagde over pijn aan zijn borst en werd voor behandeling naar de Eerste Hulp gebracht.

Provincie Groningen: alcoholcontroles

Op diverse plekken in de provincie Groningen werden vrijdagavond alcoholcontroles gehouden. In de stad Groningen werden in totaal 1350 blaasproeven afgenomen. Elf bestuurders zaten boven de streep. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Van enkelen werd het rijbewijs ingevorderd. Een bestuurder zat niet alleen boven de limiet maar had evenmin een rijbewijs. Bij controles in diverse plaatsen in het noorden van de provincie moesten bijna 2000 bestuurders een test ondergaan. Vijf personen zaten boven de limiet. Een automobilist werd bij een controle in Ten Boer betrapt op een stevige overschrijding van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Uithuizen: automobilist botst op aananger

Een 70-jarige automobilist uit Usquert werd vrijdagmiddag met borstletsel naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij op de Dingeweg in Uithuizen op een aanhanger van een tractor was gebotst. Volgens een getuige had de man enige tijd voor de aanrijding al gevaarlijk gereden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: drugs in woning

In een woning aan de Burgemeester Venemastraat in Winschoten werd vrijdagmiddag de 49-jarige bewoner aangehouden. De man wordt verdacht van drugshandel. In de woning werden kleinere hoeveelheden cocaïne, xtc en soft drugs gevonden. Donderdag werd een 44-jarige Winschoter aangehouden die vanuit de woning met drugs de auto van enkele Duitsers instapte. De politie doet verder onderzoek.

Winschoten: vrouw beroofd

Een 28-jarige vrouw uit het Duitse Leer werd vrijdagnacht tegen vijf uur beroofd op de Venne in Winschoten. De vrouw verklaarde dat ze drugs had willen kopen van een man en dat hij het geld uit haar portemonnee had gestolen. Agenten zagen op de Emmastraat even later een man lopen die aan het signalement voldeed. De man, een 24-jarige inwoner van Oude Pekela, werd aangehouden en ingesloten. Hij werd door een getuige herkend. Bij de fouillering kwamen gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne tevoorschijn.

Winschoten: vernielingen politiebus

Twee mannen, een 26-jarige inwoner van Finsterwolde en een 27-jarige inwoner van Winschoten, belandden vrijdagnacht in de cel nadat ze op het Winschoter Marktplein een politiebus onder handen hadden genomen. Terwijl agenten vanwege een melding een café binnen waren, werd van de bus een band lek gestoken en tegen de voorkant van de auto getrapt. Het duo kon op basis van getuigenverklaringen in de omgeving worden aangehouden. Volgens een van de betrokkenen had hij een hekel aan de politie. De ander verklaarde dat het hem zwart voor de ogen was geworden toen hij de auto zag staan.

Blijham; rijbewijs kwijt

Een 47-jarige automobilist uit Winschoten kon vrijdagmiddag alternatief vervoer gaan regelen. De man werd bij een controle op de provinciale weg tussen Blijham en Wedde betrapt op een snelheid van 153 kilometer per uur. Op het bewuste traject is 100 het maximum. De Winschoter kon zijn rijbewijs inleveren.

Veendam: vandalen opgepakt

Dankzij een getuige konden vrijdagavond in Veendam enkele vandalen worden aangehouden die aan de Vrijheidsweg de ramen van een bushokje hadden ingegooid en een bord hadden vernield. De getuige belde de politie en had een goed signalement. Agenten zagen enige tijd later op de Ommelanderwijk drie jongens lopen die aan de beschrijving voldeden. Het drietal, een 17-jarige jongen uit Nieuwe Pekela, zijn 15-jarige broer en een 18-jarige inwoner van Heiligerlee, werd aangehouden. Ze bekenden alle drie hun aandeel.