Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhoudingen na overval kledingboetiek / 1e van der Helststraat (09/02/08)

Eén jongen en twee meisjes, allen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, zijn aangehouden nadat zij in de 1e van der Helststraat vrijdagmiddag 8 februari rond zes uur een kleding-annex sieradenboetiek hebben overvallen.

Vier jongelui hielden zich enige tijd in de zaak op door het passen van kleding en sieraden. Op enig moment werd de 27-jarige enkele keren hard in haar gezicht geslagen en aan haar haren achter de toonbank vandaan getrokken. Twee politiemensen die op dat moment dienst deden in burger zagen de overval gebeuren en konden twee verdachten aanhouden. Agenten in de directe omgeving wisten een andere verdachte te arresteren. Naar één van de jongemannen wordt nog gezocht.

Het slachtoffer heeft zwellingen en kneuzingen en mogelijk een gebroken neus overgehouden aan de overval.

De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek. MacDonald's overvaller gearresteerd / 1e van Swindenstraat (09/02/08)

Op zaterdagnacht 9 februari rond half één is een 31-jarige man door een Arrestatieteam in zijn woning aangehouden als verdacht van het plegen van meerdere overvallen.

De man had kort daarvoor gepoogd een overval te plegen op een MacDonald's in de 1e van Swindenstraat. Hij bedreigde hierbij het aanwezige personeel met een vuurwapen. De overvaller werd echter direct herkend als de man die een week daarvoor ook deze MacDonald's had overvallen. Een vrouwelijke klant wist de overvaller met veel geschreeuw en door het smijten met dienbladen de zaak uit te jagen.

Een personeelslid van de fastfoodzaak rende achter de dader aan en zag hem een woning binnengaan in de 2e van Swindenstraat. Gealarmeerde politie zette hierop de straat af en kort daarna kon de man in zijn woning worden gearresteerd. Hierbij vielen geen gewonden.

In de woning trof de politie eveneens het 2-jarige zoontje aan van de verdachte. Het jongetje is overgedragen aan familie.

De recherche van District Oost heeft de zaak in onderzoek.