Gemeente Goes

Inrichting groenstrook Ouverture gestart

De inrichting van de groenzone, die de naam John Denverpark heeft gekregen, is gestart. De eerste bomen worden nu geplant. De aanleg van de speelvoorzieningen volgt in de loop van het jaar. veiligheidsgras.

Direct aan de weg grenst een groenzone die aan de zijde van de John Denverlaan begint met een breedte van circa 20 meter en smal uitloopt tot circa 6 meter breedte aan de zijde van de wijk Overzuid. Deze groenzone is aan de ene kant begrensd door de weg en aan de andere kant door een waterloop. De groenstrook wordt als volgt ingericht.

Waterkant

Langs de waterkant komt een ruige oevervegetatie tot ontwikkeling, die ecologisch wordt beheerd. De breedte van deze ecologische zone is 3 meter.

Groenzone

Het overige gedeelte van de groenzone wordt ingericht als gazon met losse boomgroepen. Er worden elzen, noten- en fruitbomen geplant. Het gazon wordt frequent gemaaid.

Boomgaard

Ter hoogte van de overgang naar Aria (Jim Morrisonpad) wordt een boomgaardje met hoogstambomen aangelegd. Dit wordt aangeplant als een "echte boomgaard", echter met bomen die geen vrucht dragen. De aanplant van de boomgaard loopt door naar de groenzone van Aria aan de overkant van het water. Ook daar worden de bomen op deze manier geplant. Als soort hoogstambomen is gekozen voor Prunus avium "Plena". Deze bomen hebben de uitstraling van een hoogstamboomgaard, bloeien zeer uitbundig en krijgen geen vruchten.

Bestaande boomgaard

Vlakbij, in de groenzone langs de Stoomtram is een bestaande boomgaard, die gehandhaafd blijft en opgenomen wordt in een te realiseren park. Hier kunnen bewoners fruit plukken en gebruiken. In deze boomgaard worden de fruitbomen ook als boomgaard onderhouden. Dus er wordt gesnoeid ten behoeve van fruitopbrengst. Op deze locatie kan een fruitboomgaard gehandhaafd blijven en ontstaat er geen conflict met de meer gecultiveerde, parkachtige inrichting in de woonstraten. Vallend fruit is op deze locatie niet hinderlijk voor omwonenden.

Speelgelegenheid

In de groenzone komt een speelvoorziening voor de jongste leeftijdsgroep. Op vier afzonderlijke plekken in het gazon wordt een speeltoestel geplaatst op steeds een andere kleur veiligheidsgras. De speeltoestellen bestaan uit: 1. Twee grazende koeien van zwart/wit polyester als speelobject in het gras bij de boomgaard. 2. Glijbaantje (Slider, 3 tot 8 jaar) van NIJHA op geel veiligheidsgras. 3. Wip (Bumper, 3 tot 8 jaar) van NIJHA op blauw veiligheidsgras. 4. Klimboog (Archie, 3 tot 8 jaar) van NIJHA op blauw veiligheidsgras.