Gemeente Goes

Beperkte wintersluiting Historisch Museum de Bevelanden

Op 7 februari 2008 hebben algemeen bestuur, directie en vertegenwoordigers van de Vriendenverenigingen van de musea te Goes en Kapelle in gezamenlijkheid besloten het volgende persbericht uit te geven.

Het algemeen bestuur van het Historisch Museum van Noord- en Zuid Beveland heeft geconstateerd dat het jaar 2007 met een negatief saldo sluit.

Zoals het er naar uit ziet heeft dit een structureel effect voor de begrotingen van de komende jaren.

Het bestuur heeft besloten een analyse te laten opstellen van de oorzaken van het opgetreden negatieve saldo door de staf van het museum in overleg met de accountant. Deze analyse zal mede de basis vormen om de begroting voor de komende jaren weer financieel gezond te maken.

Vooruitlopend op een en ander heeft het bestuur zich aan de hand van door de staf van het museum aangereikte mogelijkheden georiënteerd op mogelijkheden van bezuinigingen cq maatregelen om meerdere inkomsten te verwerven.

Een van deze noodmaatregelen is een beperkte openstelling van het museum gedurende de periode november tot april voor drie dagen per week, evenals dit al gebruikelijk is voor het eveneens onder de gemeenschappelijke regeling vallende Fruitteeltmuseum te Kapelle en de meeste musea in Zeeland.

Het bestuur wil benadrukken dat het de zeer gewaardeerde inzet, enthousiasme en betrokkenheid van het personeel samen met het grote aantal vrijwilligers van essentieel belang vindt voor de toekomst van beide musea. Het bestuur hoopt in het voorjaar definitief te besluiten over het gezond maken van de begroting voor 2008 en volgende jaren.

Bestuur, directie en Vriendenverenigingen van de musea te Goes en Kapelle hebben besloten dat de voorzitter van het bestuur, wethouder J. Adriaanse, op treedt als woordvoerder.