Politie Zeeland


---


W-250-2008 Openlijk geweld tegen politieambtenaar
Afgelopen vrijdag, 8 februari, zijn, omstreeks 07.05 uur, twee mannen aangehouden door de Zeeuwse politie.
Door conducteurs in de trein werd een melding gemaakt dat één van de twee, een 21-jarige Goesenaar, zwart reed, zich niet kon legitimeren en zich nogal lastig gedroeg in de trein. Op het station Middelburg aangekomen kwam de politie de trein in. Er werd door de agenten gevorderd dat de 21-jarige zich legitimeerde, maar hij voldeed niet aan de vordering. De agenten wilden de man meenemen naar het bureau om uit te zoeken wie hij was. Hij verzette zich hevig en verwondde één van de agenten aan zijn hand. Zijn broer, een 18-jarige Goesenaar, belemmerde de agenten bij het uitvoeren van hun werk. Hij is hiervoor ook aangehouden. De 21-jarige ging er nog vandoor, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 18-jarige is inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld. De 21-jarige zit nog vast. In de zaak zijn diverse getuigen van het incident gehoord.

O-251-2008 Voetganger aangereden
Een 54-jarige Belgische automobilist uit Beerzel wilde afgelopen vrijdag rond 17.07 uur een parkeerterrein op de Havendijk in Yerseke oprijden.
Hij miste het parkeerterrein en reed een stukje achteruit. Op dat moment liep net een voetganger, een 74-jarige vrouw uit Yerseke, over het zebrapad dat achter de auto lag. De vrouw werd door de Belg ondersteboven gereden en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de Belg wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-252-2008 Auto in bewaring genomen
Omstreeks 01.29 uur vannacht zagen surveillerende agenten van de Zeeuwse politie een auto met hoge snelheid over de President Rooseveltlaan in Vlissingen rijden.
Zij achtervolgden de auto en hielden de bestuurder staande. De man, een 41-jarige Vlissinger, moest een blaastest doen op straat. Hij blies een 'F', dat wil dus zeggen dat de man meemoest naar het bureau om een ademanalyse te ondergaan. Hij had dus veel te veel gedronken. Eénmaal daar aangekomen weigerde de man verder alle medewerking. Op grond van die weigering, en op grond van het feit dat de blaastest op straat een 'F' aangaf, is het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich. De man krijgt de kans om zijn rijbewijs in te leveren op het bureau. Tot de tijd dat hij dit heeft gedaan is zijn auto in bewaring genomen door de politie. De stallingskosten komen voor rekening van de verdachte. De man is in het verleden al vaker veroordeeld voor hetzelfde feit.

O-253-2008 Aangehouden wegens neersteken man
Omstreeks 03.00 uur vannacht is een 24-jarige man uit de gemeente Goes door de Zeeuwse politie aangehouden.
Hij wordt er van verdacht dat hij bij een 57-jarige Goesenaar een kleine steekwond in de hals heeft veroorzaakt. De 24-jarige was in de woning van de 57-jarige. Het steekwapen is achtergebleven in de woning en in beslag genomen door de politie. De 24-jarige is vannacht nog niet gehoord, dus de aanleiding voor het voorval is bij de politie nog niet bekend. De 57-jarige man heeft aangifte gedaan van zware mishandeling en poging tot doodslag