Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers modezaak aangehouden / Ferdinand Bolstraat (09/02/08)

Twee mannen in de leeftijd van 18 en en 19 jaar en een vrouw van 16 jaar zijn aangehouden in verband met hun betrokkenheid bij een gewapende overval op donderdag 7 februari in de Ferdinand Bolstraat.

De twee mannelijke verdachten kwamen tegen sluitingstijd de zaak binnen, bedreigden het aanwezige personeelslid met een vuurwapen en eisten geld. Zij waren daarbij gekleed in regenpakken en vluchtten na de overval op een scooter weg. De scooter en een gedeelte van de gebruikte overvalkleding werd korte tijd later terug gevonden in het Sarphatipark.

Met behulp van getuigenverklaringen en opsporingsactiviteiten werd het rechercheteam al snel duidelijk om welke daders het ging. Hierop zijn alle politiemensen van het District Zuid op de hoogte gebracht en al de volgende dag zag een oplettende motorrijder de twee verdachten rijden.

De politie verwacht in verband met deze en andere zaken op korte termijn meerdere aanhoudingen te zullen verrichten. Getuigen, die de politie nog niet gesproken heeft, worden opgeroepen zich te melden. Met name diegenen die aanvullende informatie hebben over de vluchtroute van de daders worden dringend verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Verder wil de politie ook graag spreken met mensen die gezien hebben dat de overvallers in het Sarphatipark de, naar later bleek gestolen, scooter achterlieten en daar verwisselden van kleding. Als mensen hun tips anoniem kwijt willen dan kan gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar onder het telefoonnummer 0800-7000.