Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 9 februari 2008

TILBURG, 9 februari 2008

Verdachte aangehouden na mishandeling

TILBURG: Een 42-jarige inwoner van Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 17-jarige inwoner van Tilburg, liep in een horecagelegenheid naar de uitgang toen hij werd aangesproken door de verdachte. De man vroeg of hij de uitbater was van het café waarop het slachtoffer antwoordde dit niet te zijn. Vervolgens kreeg hij direct een vuistslag in zijn gezicht. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De dader is aangehouden in de horecagelegenheid aan het Piusplein.

Politie treft vuurwapen aan bij veroorzaker aanrijding

GOIRLE: In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er bij de politie een melding binnen van het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding. De bestuurder zou tegen een tweetal geparkeerde fietsen aan zijn gereden en hierna zijn vuurwapen hebben getoond en zijn doorgereden. De politie zag de bestuurder, een 33-jarige inwoner van Goirle, vervolgens rijden op de Zandschelstraat waarna hij stopte op het aldaar gelegen woonwagenkamp. Tijdens controle van de auto zag de politie op één van de voorstoelen een vuurwapen liggen. Dit wapen is in beslaggenomen. Bij controle op alcoholgebruik bleek de man 1010 ug/l te blazen. Dit is ruim 4 maal de toegestane waarde! Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Meisje gestoken na vechtpartij

TILBURG: Portiers van een horecagelegenheid aan de Paleisring sprongen konden vrijdagnacht voorkomen dat een 20-jarig vrouw werd geslagen door een 35-jarige man. De politie moest er aan te pas komen om de boel verder te sussen. De man bleek een bekende te zijn van de vrouw. Even later kwam het wederom tot een handgemeen in een andere horecagelegenheid in het centrum. De vrouw vertelde de politie dat zij had gevoeld dat ze was geprikt. De man, inwoner van Breda, ontkende dit gedaan te hebben. De vrouw had geen gevoel meer in haar arm en is uit voorzorg naar de eerste hulp gegaan. De vrouw is vermoedelijk wel gestoken met een naald, waardoor zij zware medicatie moet krijgen. De vrouw, inwoonster van Tilburg, doet aangifte van zware mishandeling. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst