Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 9 februari 2008

BREDA, 9 februari 2008

Heldhaftig optreden van 9-jarige jongen

ETTEN-LEUR: Een 9-jarige jongen heeft zaterdagochtend zeer heldhaftig gehandeld nadat zijn vader in de auto een epileptische aanval kreeg. De vader van de jongen, inwoner van Oud-gastel, reed met zijn zoon in de auto over de rijksweg A58 toen hij plotseling een insult kreeg. De man kon zijn auto nog wel in de richting van de vluchtstrook rijden maar raakte vervolgens buiten bewustzijn. De 9-jarige jongen zat naast zijn vader en aarzelde geen moment. Hij pakte het stuur over en manouvreerde de auto, nog steeds op volle snelheid rijdend, over de vluchtstrook de berm in en om verschillende verkeersborden heen. Hierna stuurde de jongen het talud op waarna de auto tot stilstand kwam. Door dit optreden heeft hij veel erger kunnen voorkomen. De vader kon na hulp van de ter plaatse gekomen ambulancebroerders weer naar huis toe. De politie heeft de 9-jarige jongen een dagje 'echt' politiewerk aangeboden.

Verdachten brandstichting melden zich op politiebureau

ETTEN-LEUR: Twee 16-jarige inwoners van Etten-leur hebben zich donderdagavond vrijwillig gemeld op het politiebureau in Etten-leur. Het tweetal had last gekregen van wroeging toen zij een bericht in de plaatselijke krant lazen van een brandstichting nabij het reisbureau aan de Domineesgang in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari jl. Die nacht hadden toen nog onbekende mensen een papiercontainer in de brand gestoken op voornoemde lokatie. Vervolgens was de brand overgeslagen naar een naastgelegen reisbureau. Het reisbureau liep forse rook- en waterschade op. Ook een naast het pand staande personenauto is door de brand in rook opgegaan. Het tweetal heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Tegen hen zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Politie zoekt getuigen na zware mishandeling

BREDA: De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling en openlijke geweldpleging vrijdagavond op de Hondsdonk. Tussen 22.45 uur en 23.15 vond er een vechtpartij plaats tussen een viertal jongeren op de Hondsdonk. Een tweetal omwonenden kwam op de commotie af en probeerde de boel te sussen. Vervolgens richtte de agressie zich op de omwonenden waarbij een 37-jarige inwoner van Breda zwaargewond en buiten bewustzijn raakte. Ook de andere buurman kreeg klappen van de jongeren en raakte daarbij lichtgewond. Bij het incident zijn vier jongeren betrokken geweest die na het incident zijn weggelopen in de richting van de Donk. Het 37-jarige slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis en moet aan gezichtsletsel worden geopereerd. De politie neemt de zaak zeer hoog op en stelt een nader onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: Een 31-jarige inwoner van Breda is vrijdagavond door de politie aangehouden omdat hij even daarvoor zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. De vrouw had hierop de politie gebeld die de man heeft meegenomen en in verzekering heeft gesteld.

De vrouw heeft aangifte gedaan. Zij heeft zich onder
doktersbehandeling moeten laten stellen.

Bewoners uit voorzorg weg na gaslek

ETTEN-LEUR: In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de brandweer een melding van een gaslucht op de Markt. Daar aangekomen bleek het te gaan om een pand aan de Stationsstraat. Daarop heeft de brandweer in samenwerking met de politie een zestal bewoners uit voorzorg uit hun woning gehaald en opgevangen op het politiebureau in Etten-Leur. Om 09.00 uur was het lek gedicht door Essent en konden de bewoners weer naar huis toe.

Verdachte huiselijk geweld bedreigd politiemensen

BREDA: Een 67-jarige verdachte van huiselijk geweld heeft tijdens zijn aanhouding vrijdagavond een tweetal politiemensen bedreigd en beledigd. De man wilde niet meewerken bij zijn aanhouding. Daarna is hij met gepast geweld geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld. Het incident had plaats in een woning in het centrum van Breda. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk en zal vandaag nader worden onderzocht. De vrouw des huizes, een 67-jarige inwoonster van Breda, heeft zich onder
doktersbehandeling moeten laten stellen. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Auteur: Nicolette Bovenhorst