FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


MEDEDELING

Communicatie vanwege Bongrain Benelux.

09/02/2008

In het kader van de systematische microbiologische controles van onze producties, hebben we de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld in een lot "in plastic film voorverpakte porties Chaumes van +/- 200 gr" verkocht in de zelfbedieningsafdeling. Het betrokken lot draagt de vermelding "Lot : 31" . Dit lotnummer werd te koop aangeboden in de winkels van de distributiegroepen Delhaize "De Leeuw", AD Delhaize, Carrefour, GB, Makro en Metro. Een deel van de betrokken producten werd reeds uit de handel gehaald. Deze porties werden verpakt door de firma Kaasimport Jan Dupont te Brugge met als code BE CO 378 A EG.
Dit nummer bevindt zich in een ovaal op het etiket met het gewicht en de prijs van de portie. Bij wijze van voorzorg, vragen wij aan de consumenten die één van deze producten met vermelding "Lot : 31" gekocht hebben, om het niet op te eten en het eventueel terug te bezorgen aan de winkel waar het product werd aangekocht tegen omruiling of terugbetaling. De microbiologische analyses op de loten voorafgaand en volgend op het lot met vermelding "Lot : 31" bevestigen de afwezigheid van listeria monocytogenes op deze loten. Deze kunnen zonder enig gevaar worden opgegeten.
De voorzorgsmaatregelen betreffen dus uitsluitend het lot met de vermelding "Lot : 31". De listeria monocytogenes bacterie kan voedselvergiftiging veroorzaken en in geval van twijfel is het aangewezen om een dokter te raadplegen.
Wij voeren momenteel een nauwkeurig onderzoek naar de omstandigheden van dit incident. Deze mededeling gebeurt in gemeenschappelijk akkoord met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Voor verdere inlichtingen : 0478 18 50 26