Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 9 februari 2008

OOSTERHOUT NB, 9 februari 2008

Gewapende overval op café

WAALWIJK: Een café gelegen op de Grotestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door een tweetal mannen. De politie is op zoek naar getuigen.

Na sluitingstijd, rond 03.00 uur, ziet de eigenaar van het café een man voor de deur staan die vraagt of hij nog sigaretten kan krijgen. De eigenaar doet de deur open en wordt direct bedreigd met een vuurwapen. Een tweede man komt ook binnen waarna dit tweetal het slachtoffer geld afhandig maakt. Na ongeveer een tiental minuten gaat het tweetal er met het geld en verschillende rookwaren vandoor. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en zal vandaag starten met een buurtonderzoek. De eigenaar van het café is slachtofferhulp aangeboden.

Man gewond na mishandeling door zes mannen

OOSTERHOUT: Een 51-jarige man heeft vrijdagavond zijn lip moeten laten hechten in het ziekenhuis na een vechtpartij. De man was iets eerder die avond al bespuugd door een aantal mannen in de Klapeijstraat. Door tussenkomst van anderen en de politie kon toen een vechtpartij worden voorkomen. Iets later zag het slachtoffer, inwoner van Oosterhout, de mannen staan in de

Torenstraat waarna hij direct werd geslagen. Hierdoor scheurde zijn lip en moest hij naar het ziekenhuis voor behandeling. De daders hebben weten te ontkomen maar de politie stelt een onderzoek in naar hun identiteit. Mogelijk kunnen de camerabeelden in het centrum van Oosterhout daarbij helpen.