Politie Zuid-Holland-Zuid

09/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-02-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE AANGEHOUDEN
GORINCHEM/LEERBROEK Een 22-jarige man uit Utrecht is op 9 februari op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg in Gorinchem aangehouden. Hij had zich daar vrijwillig gemeld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf aan de Middelkoop in Leerbroek op 12 november 2007. Agenten waren toen snel ter plaatse en troffen een deur met braakschade en een aantal inbrekerswerktuigen aan. Ook troffen agenten voor het pand een personenauto aan die als gestolen stond gesignaleerd. Na een zoekactie werd even later op de Kanaaldijk een personenauto aangetroffen met daarin een 18-jarige man uit Gorinchem en diverse inbrekerswerktuigen. Hij werd aangehouden en ingesloten. De Unit Forensische Opsporing en Recherche verrichten (technisch) onderzoek. Hieruit kwam de identiteit van de 22-jarige naar voren. De verdachte wordt verhoord en de politie zet het onderzoek voort.

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 22-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op 9 februari op de Geldersweer aangehouden. Hij zou in de nacht van 2 op 3 februari op de Peulenstraat een 18-jarige vrouw uit Woudrichem seksuele voorstellen hebben gedaan. Toen zij hem meerdere malen antwoordde daar niet aan mee te willen doen, kwam de vrouw plots ten val en zou door de verdachte zijn geschopt. Zij liep gekneusde ribben en een gekneusde nier op. Het onderzoek leidde naar de man die wordt verhoord.

GLUURDER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 48-jarige man uit Alblasserdam is op 8 februari op de parkeerplaats van een zwembad aan de Bataafsekade aangehouden. Personeel van het zwembad hield hem al een tijdje in de gaten, omdat men vermoedde dat hij omkledende meisjes vrouwen begluurde. Op 8 februari betrapte een personeelslid de man daadwerkelijk toen hij een bezoekster van het zwembad in de kleedruimte bekeek. De man werd naar het kantoor van het zwembad meegenomen. Geconfronteerd met de bevindingen van het personeel werd de man erg boos en maakte stennis. Hij kleedde zich weer aan en wilde net wegrijden toen de politie arriveerde. De man werd voor de nacht ingesloten. Hij ontkent en verklaart dat hij onder een kleedhokje keek om een iets wat gevallen was, te zoeken.

DRONKEN ACHTER HET STUUR
PAPENDRECHT Een 22-jarige automobilist uit Sliedrecht is op 9 februari zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Uit een controle op de Wieklaan bleek dat hij bleek ruim zeven keer teveel alcohol gedronken te hebben; genoeg voor invordering van het rijbewijs. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

SNACKBAR IN BRAND
LEERDAM Van een snackbar aan de Koninging Emmalaan is op 8 februari een rookgasafvoerpijp in brand geraakt. Waarschijnlijk vatte de schoorsteen door oververhitting vlam. De brandweer was er snel bij en moest de snackbar deel afbreken om het vuur goed te kunnen blussen. Er vielen geen gewonden.