Politie Zuid-Holland-Zuid

09/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-02-2008 o Persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op vrijdag 8 februari rond het middaguur een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Bilderdijkstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw na een woordenwisseling meerdere keren hebben geslagen. Na de mishandeling belde het slachtoffer de politie waar ze aangifte deed. De verdachte is bna verhoor in vrijheid gesteld.

ZAKKENROLSTERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee Bulgaarse vrouwen van 26 en 28 jaar zijn op 8 februari op de Lenghenstraat aangehouden. Personeel van een warenhuis aan de Voorstraat had het tweetal betrapt en waarschuwde beveiligingspersoneel dat op zijn beurt de politie inschakelde. De twee zijn naar het politiebureau meegenomen en in verzekering gesteld. Het slachtoffer was een 61-jarige vrouw uit Dordrecht van wie haar portemonnee uit een rugzak werd weggenomen. Zij heeft aangifte gedaan.

WATEROVERLAST LEIDT NAAR HENNEPKWEKERIJ
ZWIJNDRECHT Een melding van wateroverlast heeft op 8 februari naar een hennepkwekerij geleid. Een getuige meldde aan de politie dat uit een woning aan de Patrijsstraat water stroomde, waarop agenten een kijkje namen. In het pand was niemand aanwezig. De wateroverlast bleek zo aanzienlijk dat de agenten de deur van woning moesten forceren om binnen te komen. Binnen werd een in werking zijnde plantage met 84 planten aangetroffen. Deze is ontmanteld. Toen de agenten nog binnen waren, kwam de bewoner net binnen. Hij mocht meteen weer naar buiten om plaats te nemen in de politiebus en is op het politiebureau in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Van een 24-jarige automobilist uit Dordrecht is op 8 februari het rijbewijs ingevorderd. Op de Amstelwijckweg werd hij gecontroleerd en hij bleek ruim vijf teveel alcohol gedronken te hebben. Dat bleek ook voldoende voor invordering van het rijbewijs. Het was niet de eerste keer dat de man teveel op had. In zijn korte rijbewijs-loopbaan was de man tot nu toe al drie keer eerder voor hetzelfde misdrijf aangehouden.

JONGETJE AANGEREDEN, AUTOMOBILIST RIJDT DOOR
DORDRECHT Een onbekend gebleven automobilist heeft op 8 februari op de Mahonie een 7-jarig jongetje uit Dordrecht aangereden. Het kind liep een pijnlijke voet op, maar bleef verder ongedeerd. Ambulancepersoneel heeft de jongen onderzocht, maar hij behoefde verder geen behandeling. De fiets bleef onbeschadigd. De automobilist stak een waarschuwende/verwijtende vinger naar de jongen op en reed vervolgens weg.

CONIFEREN IN BRAND
DORDRECHT Onbekenden hebben op 9 februari tussen 00.20 en 00.40 uur acht coniferen in een tuin aan de Kastanjelaan in brand gestoken. De brandweer hoefde er niet bij te komen, want toen de politie ter plaatse was, waren de vlammen al gedoofd doordat de bewoner en een buurman zelf met tuinslangen de brand hadden geblust. Omstreeks 04.20 uur kwam ook een melding binnen dat aan het Reewegpad een drie coniferen in brand zouden staan. In een tuin aldaar stonden deze daadwerkelijk in brand, maar nu doofden de vlammen snel vanzelf en hoefde de brandweer er niet aan te pas te komen. Enkele minuten daarna werden twee coniferen in een tuin aan de Van Eedenstraat en één conifeer in een andere tuin in dezelfde straat in de brand gezet. Ook nu was de brandweer niet nodig. Tenslotte stond tien minuten later een conifeer aan het Damplein in brand. Ook nu gingen de vlammen vanzelf uit. In alle gevallen waren agenten snel ter plaatse en kamden zij met auto, fiets en te voet de omgeving uit. Zij troffen geen verdachte(n) meer aan.

JONGENS BEROOFD POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht en een 17-jarige jongen uit Oud-Alblas zijn op 8 februari op de Tolbrugkamp beroofd van respectievelijk een mobiele telefoon en een pakje sigaretten. De twee passeerden daar rond 21.45 uur een groepje van zon tien jongeren, van wie de meesten met donkere huidskleur. De groep sprak de twee jongens aan die daarop niet reageerden. Een aantal van hen rende naar de jongens toe en waarop zij beiden klappen kregen. De groep jongeren liep daarna weg in de richting van de Waag. De 16-jarige liep verwondingen in zijn gezicht op en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. De politie werd gealarmeerd die direct een technisch en tactisch onderzoek startte.
De politie komt graag in contact met getuigen van deze beroving en vraagt hen te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard.