Tibetaans Concert op Himalaya Filmfestival 2008


The JJI Exile Brothers in Concert

AMSTELVEEN, 20080117 -- De Tibetaanse band "The JJI Exile Brothers" speelt op 9 februari 2008 hun eerste concert in Europa. Dit vindt plaats in het Noord-Hollandse Amstelveen nabij Amsterdam, op het Himalaya Film Festival dat voor de zesde keer wordt gehouden.

Korte beschrijving van "The JJI Exile Brothers"

Jamyang, Jigme en Ingsel zijn drie jonge broers uit een eenvoudig Tibetaans gezin met moeder Nyima aan het hoofd.

Deze jonge, interessante talenten uit Dharamsala zijn van gewone jongens compleet veranderd in eigentijdse Tibetaanse muzikanten. Ze begonnen in 1998 en hun band is tot nu toe waarschijnlijk de enige in de Tibetaanse diaspora die op één lijn staat met internationale muzikanten. Ze hebben hun naam gevestigd in de hedendaagse Tibetaanse muziekscene met een eigen, unieke stijl, die hen ook buiten de Tibetaanse gemeenschap geliefd heeft gemaakt bij een grote schare muziekfans.

De band werd in 1998 opgericht met hulp van Nyima, de enige zaakwaarnemer, manager en grootste fan van de broers. De Exile Brothers geven eerlijk toe dat ze zonder de liefhebbende steun van hun moeder geen succes zouden hebben gehad.

Ze baseren zich op talloze eigentijdse stijlen, zoals rock, jazz en blues, maar ook op hun eigen Tibetaanse wortels. De muziek van de band geeft op eerlijke en hoopvolle wijze uitdrukking aan de onsterfelijke Tibetaanse geest en herinnert ons aan de aangeboren menselijke eigenschappen van liefde, mededogen en waarheid.

CITE Journal noemde de muziekklanken van de JJI Exile Brothers `de wijn van de Tibetaanse muziek' en ze lijken dan ook in niets op de klanken van welke hedendaagse muziekgroep dan ook, zowel in India als daarbuiten.

Alle nummers hebben ze zelf geschreven en hun muziek heeft zowel plaatselijk als internationaal veel aandacht getrokken en positieve reacties opgeleverd.
De unieke stijl en de boodschap van de Exile Brothers hebben enorm veel aandacht gekregen in de media, van bijvoorbeeld de BBC, Star News, NDTV en diverse populaire tijdschriften en kranten binnen en buiten Azië.

Ze hebben meegewerkt aan de documentaire The Playing for Change en op 8 november 2007 in het Paramount Theatre in Denver (Colorado) opgetreden met Keb Mo en andere muzikanten uit de hele wereld. Hun debuutalbum heet The Exile Brothers.

Naast ongeveer 45 films, komen onder andere journalist Kanak Mani Dixit uit Nepal en Professor Barbara Brower, Portland University -USA een Himalaya lezing geven.

Locatie:
De Griffioen, Cultuurcentrum van de Vrije Universiteit
Uilenstede 106 1183 AM Amstelveen

Voor het volledige programma en informatie over tickets kan men kijken op: www.himalayafilmfestival.nl