KNHS


Halve finales KNHS Indoorkampioenschappen dressuur 9 februari 2008

Harmelen (KNHS) - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari zijn in Harmelen de halve finales van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur ZZ-licht, ZZ-zwaar en Lichte tour verreden.

In de Lichte tour die op vrijdag werd verreden, werden Lynne Maas met haar Ferro nakomeling Salo de winnaars. Het duo kwam tot een fraaie score van 70.63% en dit terwijl de juryleden het qua puntenaantal niet erg eens waren. Op de tweede plaats kwam Manon van Hylckama Vlieg met Poko Loko, zij scoorden 68.50%. Derde, met 67.13%, werd Richelle ter Haak met Lest Best V. Ter Haak werd met haar paard Gianna Nannini ook nog achtste.

In het ZZ-zwaar ging de zege met 67.74% naar Willem Jan Scotte met Twinkel. Sarah van Fessem stuurde haar Hyperions Tanirma naar 64.84% en de gedeelde tweede plaats. Rabo Talententeamlid Emmelie Scholtens had ook een zeer goede dag. In het ZZ-zwaar reed ze VDL San Antonio naar de gedeelde tweede plaats en in het ZZ-licht kwam ze als glorieuze overwinnaar uit de bus. De zege in het ZZ-licht behaalde Scholtens met de bij het KWPN-goedgekeurde hengst Uphill. Engie Kwakkel kwam met Sam (67.43%) op plaats twee, Floor Vos met Tornaxs (67.29%) op de derde plaats.

De complete uitslagen zullen zo snel mogelijk op deze website geplaatst worden. Zie het origineel