RTL Group

Feestelijke openingen aanstaande zondag van 'Mijn Tent Is Top'-tenten

Het is zover! Na hectische weken van uitgebreid verbouwen zijn de vier tenten van Mijn Tent Is Top klaar om hun deuren te openen voor het publiek. In Enschede, Breda, Den Haag en Groningen gebeurt dit op feestelijke wijze en wordt er door de nieuwbakken horeca-ondernemers flink uitgepakt.

Heel Breda kan bij de opening van Flinstering, de tent van Jasper en René, zijn want het grootste gedeelte speelt zich buiten af. In dit restaurant speelt het licht, dat tijdens de avond steeds verandert waardoor er een andere sfeer ontstaat, een belangrijke rol en dat is ook tijdens de opening het geval. De Grote Markt is vanaf 18.30 uur onderdeel van Flinstering. Om exact 19.00 uur wordt de tent geopend door de burgemeester van Breda en barst het feest los. Zowel binnen als buiten vinden er optredens plaats van onder andere Bubbling Brown Sugar en worden er heerlijke hapjes en drankjes geserveerd.

Ook in Groningen belooft het bij Sandra en Bart-Willem een groot feest te worden. Bij Bij Jansen staat kwaliteit en gastvrijheid heel hoog in het vaandel en dat blijkt tijdens deze opening. Zowel boven als beneden in het restaurant wordt het feest gevierd met onder andere een optreden van een theatergroep. De burgemeester en Herman den Blijker zijn aanwezig om deze tent om 18.00 uur te openen.

Max en Gina openen hun tent Mangú, een restaurant waarin klassiek-Franse gerechten en de exotische Latijns-Amerikaanse keuken met elkaar versmolten worden, helemaal in stijl. Enschede waant zich aankomende zondag in tropische sferen. Een brassband, Zuid-Amerikaans carnaval en een zouk-show (dans) zorgt ervoor dat heel Enschede niet om dit restaurant heen kan. Ook hier zorgt de burgemeester voor het officiële gedeelte vanaf 18.00 uur.

Pierre Wind opent om 16.30 uur Choix du Chef in Den Haag. Deze tent, met een Frans/Mediterraanse keuken met een knipoog naar de Hollandse, van Stephen en Jacqueline is helemaal klaar voor het grote publiek. Oestermannen, een kaasman, sabreurs en live-muziek zorgen dat Choix du Chef een feestelijke eerste avond draait.

De openingen zijn te zien in de aflevering van Mijn Tent Is Top op dinsdag 19 februari.

Uitzending: wekelijks bij RTL 4, dinsdagavond tussen 21.30 en 22.30 uur.
Herhaling: RTL 7, zondagavond tussen 20.30 en 21.30 uur. Website:mijntentistop.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Susanne van der Klugt, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl.