Persberichten Eemland noord, 13.00 uur

Utrecht, 10-02-2008

Hennepkwekerij

SOEST Op vrijdag 8 februari heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een pand aan het Weteringpad in Soest.

De politie besloot naar aanleiding van ontvangen informatie een bezoek te brengen aan het pand. Ter plekke ontdekten agenten op de bovenste etage een ruimte waar zich een kwekerij bevond die niet meer in bedrijf was. Wel bevond zich alle benodigde apparatuur en een hoeveelheid kweekbakjes en bloempotten in deze ruimte. Bovendien bleek de meterkast op de begane grond te zijn gemanipuleerd. Verder werden ondermeer 10 assimilatielampen aangetroffen en 474 wortelkluiten. De 28-jarige huurder uit Ede werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij de eigenaar was van de plantage en deed afstand van de aangetroffen spullen.

Pannetje drooggekookt

SOEST Een drooggekookt pannetje heeft op zaterdag 8 februari voor flinke rookontwikkeling gezorgd in bejaardencentrum Honsbergen aan de Wiardi Beckmanstraat in Soest.

Een 92-jarige bewoonster had rond 16.30 uur een pan laten droogkoken op een electrisch stelletje. Met als gevolg grote rookontwikkeling in de woning en in de gang. De bewoonster werd door een bedrijfshulpverlener uit haar woning gehaald en in de frisse lucht gebracht. Twee ambulances kwamen ter plaatse om het slachtoffer en twee omstanders te verzorgen. Bovendien arriveerden twee opvallende politieautos , drie autos van de brandweer en één ladderwagen. De bejaarde dame bleek een rookvergiftiging te hebben opgelopen, haar toestand is niet zorgwekkend. Een 52-jarige omstandster ging ook mee met de ambulance. Deze vrouw mocht na behandeling weer naar huis.

Aanhouding na mishandeling

BAARN De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 10 februari een 22-jarige inwoner van Baarn aangehouden in de buurt van een horecagelegenheid aan de Laandwarsstraat in Baarn.

De verdachte had kort daarvoor rond 01.30 uur zonder duidelijke aanleiding een 20-jarige plaatsgenoot een klap op het achterhoofd gegeven, waardoor het slachtoffer naar de grond werd geslagen en kort het bewustzijn verloor. Het slachtoffer bevond zich tijdens de mishandeling op de Nieuwsstraat en was net, samen met een aantal vrienden, uit hun auto gestapt. Hierna zagen zij de 22-jarige verdachte aan komen rennen, waarna deze zomaar een klap uitdeelde. De verdacht rende vervolgens direct weer weg. De gearriveerde politie werd getipt over de verdachte, waarna deze korte tijd later kon worden aangehouden. Hij moest mee naar het arrestantencomplex in Houten.

Na terugkomst bij hun dienstvoertuig, zagen de agenten dat de auto aanzienlijke schade had opgelopen: deuken in een achterportier en een grote deuk in de motorkap. De politie onderzoekt of de gearresteerde verdachte hiermee te maken heeft. Zijn schoenen zijn in beslag genomen voor forensisch onderzoek.