Persberichten Rijn & Venen, 13.59 uur

Utrecht, 10-02-2008

Harddrugs

MIJDRECHT Op de Prinses Margrietlaan heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 10 februari een man aangehouden die drugs aan het gebruiken was.

Agenten zagen omstreeks 01.00 uur op de Prinses Margrietlaan een persoon drugs gebruiken. Bij de fouillering bleek hij nog een wikkel te hebben. Hierop is de verdachte, een 30-jarige man uit Uithoorn, aangehouden. De man deed afstand van de wikkel met drugs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij heengezonden.

Auto in sloot

LOENERSLOOT Op de Polderweg belandde een auto met twee inzittenden vrijdagavond in de sloot.

Op de Polderweg in Loenersloot belandde een auto op vrijdagavond 8 februari rond 21.15 uur in de sloot. In een flauw bocht naar rechts op de Polderbaan reed de bestuurster rechtdoor, waarna ze in de sloot belandde. De inzittenden waren hier zo van geschrokken, dat zij uit de auto zijn geklommen en van schrik naar huis zijn gelopen zonder de politie te bellen. Toen de politie even later bij hun woning aanbelde, lag de 37-jarige bestuurster uit Nieuwersluis met rugklachten op bed. Ambulancepersoneel heeft de vrouw overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam voor nader onderzoek. De auto raakte totall los.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT Op de Provinciale weg N 201 heeft de politie vrijdag 8 februari van 11.00 uur tot 13.30 uur een snelheidscontrole gehouden. 3510 Voertuigen werden gecontroleerd. 37 Automobilisten waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur, waar een maximum snelheid van 80 km per uur is toegestaan.

Met alcohol op achter stuur

MAARSSEN Ook dit weekend zijn er weer bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.

Zo vond op vrijdagavond 8 februari rond 20.00 uur een éénzijdig ongeval plaats op de Zuilense Ring. Een 49-jarige inwoonster van Breda had haar auto tegen een ANWB paal aan het einde van de afrit Maarssenveen geparkeerd. De adem van de verdachte rook naar alcohol, bovendien sprak zij met een dubele tong. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 835 ug/l. Haar rijbewijs werd direct ingevorderd en zij kreeg een proces-verbaal.

Tijdens een alcoholcontrole op de Verbindingsweg in Maarssen op zaterdag 9 februari werd een 44-jarige man uit Maarssen aangehouden. Op het politiebureau blies hij 515 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.