Politie Haaglanden

persberichten 10 februari

Haaglanden, 10-02-2008

Verdachten inbraak woning aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 9 februari om 19.00 uur twee Hagenars (15-16) aan op verdenking van een woninginbraak. Het tweetal werd bij een inbraak in een woning aan de parallelweg overlopen en vluchtte. Politieagenten die een onderzoek instelden wisten het tweetal te achterhalen. Zij zitten nog vast voor nader verhoor.

Op heterdaad
Den Haag Twee Hagenaars liepen zaterdag 9 februari om 15.40 uur tegen de lamp. De Hagenaars braken in een school in maar werden gesnapt. Zij vluchtten weg maar konden in de directe omgeving van de Vrije Academie aan de Palviljoensgracht worden aangehouden.

Te hard binnen de bebouwde kom
Den Haag Een 44-jarige automobilist uit Voorburg kon zaterdag 9 februari om 20.25 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed met 115 km per uur over de Bezuidenhoutseweg en werd door surveillerende politieagenten betrapt. Een 19-jarige beginnende bestuurder werd korte tijd later eveneens betrapt. Hij reed met 107 km per uur. Het rijbewijs van beide bestuurders werd ingevorderd. Vijf motorrijders reden zaterdag 9 februari om 16.30 uur veel te hard over de Landscheidingsweg. Zigzaggend werd het overige verkeer links en rechts ingehaald waarbij de maximumsnelheid fors werd overschreden. Zij kregen allen een proces-verbaal.

Nachtpreventie snapt fietsendief
Den Haag Leden van de nachtpreventie betrapten zaterdag 9 februari kort voor middernacht op de Weimarstraat een 39-jarige Hagenaar. Zij zagen dat de man vanaf het Theater De Regentes een fiets wegnam en schakelde direct de politie in. De man bekende de diefstal en kreeg een proces-verbaal.

Jongen gewond na val snorfiets
Den Haag Een 23-jarige passagier van een snorfiets raakte zondagochtend 10 februari om 05.00 uur gewond nadat de snorfiets waar hij achterop zat ten val kwam. De nog onbekende bestuurder kreeg van surveillerende politieagenten een stopteken maar reed door en trachtte aan zijn staande houding te ontkomen. De bestuurder reed met flinke snelheid over een verkeersdrempel waarna beiden ten val kwamen. De bestuurder rende hierna hard weg. Zijn 23-jarige passagier bleef achter en bleek bij de val zijn been te hebben gebroken.

Jongeren mishandelen leeftijdsgenoten
Den Haag Zes jongeren (12-14) jaar mishandelden zaterdag 9 februari om 14.00 uur op het Loosduinse Hoofdplein twee 14-jarige jongens. De gewaarschuwde politieagenten wisten de jongeren aan te houden. De verdachten werden voor nader onderzoek in gesloten. Een van de aangehouden jongeren had een gestolen gsm op zak. Hij werd in verzekering gesteld totdat duidelijk is hoe hij aan de gestolen gsm is gekomen.

Minderjarigen op inbrekerspad
Den Haag Twee jongeren (15) braken vrijdagavond 8 februari om 21.00 uur in bij een school aan de Edamstraat. Het tweetal nam een flatscreen mee. Dankzij een alerte getuige konden zij worden aangehouden. Zij worden maandag 11 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gewapende jongeren aangehouden
Voorburg De politie hield zaterdag 9 februari om 22.50 uur zeven jongeren (15-17) aan op verdenking van verboden wapenbezit. De jongeren wilden een besloten feest aan de Veurselaan bezoeken maar de portiers belette het zevental de toegang. Hierop bedreigden een van de jongeren de portier met een vuurwapen. De politie stelde een onderzoek in en wist de groep op de Oude Trambaan te traceren. Een van de agenten zag dat een van de jongeren een vuurwapen doorgaf waarna zij allen werden aangehouden. Vijf van de zeven jongeren bleken in het bezit van vier namaakpistolen en revolvers, een stanleymes, een dolk en een kapmes. Zij kregen een proces-verbaal wegens verboden wapenbezit.

Tumult om parkeerplaats
Leidschendam - Ruzie om een parkeerplaats eindigde vrijdagavond 8 februari om 21.00 uur in de cel. Een 46-jarige bewoner van een woning aan de Tedingerstraat wond zich zo op nadat hij had gezien dat een auto op zijn parkeerplaats stond. Agenten die op het tumult afkwamen konden niets anders doen dan de zeer boze 46-jarige aan te houden. Zijn 15-jarige zoon bemoeide zich met de aanhouding en werd eveneens aangehouden waarna de rust weer terug keerde. Korte tijd later gooide een onbekende persoon een steen door de ruit van de fout geparkeerde auto.

Dure controle
Wassenaar Een ogenschijnlijke routinecontrole aan de Lange Kerkdam eindigde vrijdagavond 8 februari om 21.50 uur voor een 30-jarige automobilist uit Den Haag in mineur. De 30-jarige werd gecontroleerd waarna bleek dat hij nog ruim 3000 euro aan openstaande boetes had openstaan. Nadat deze aan het bureau waren betaald mocht de man weer verder.

Tumult op voetbalveld
Rijswijk Een jeugdwedstrijd aan het Julialaantje eindigde zaterdag 9 februari om 16.30 uur in een massale duw- en vechtpartij. Een speler van de gastploeg duwde zijn tegenstander tegen de afrastering en gaf hem hierna een kopstoot. Hierna escaleerde de boel. Op het moment dat de politie arriveerde was de vechtpartij weer gesust. Niemand deed echter aangifte.

Bedreiging met nepvuurwapen
s-Gravenzande/Westland Een 28-jarige inwoner uit s-Gravenzande bedreigde zaterdag 9 februari om 22.00 uur in en café aan de Langestraat een 20-jarige plaatsgenoot. De man zou daarbij een vuurwapen hebben getrokken. Op het moment dat de agenten ter plaatse waren bleek het vuurwapen zoek. Na een uitgebreid onderzoek werd het wapen in de omgeving aangetroffen. Het bleek een zogenaamd bolletjesspeelgoedwapen te zijn. De man kreeg een proces-verbaal wegens bedreiging en het wapen werd in beslag genomen.

Alerte getuigen helpen politie
Poeldijk Dankzij het alerte optreden van enkele getuigen kon de politie vier verdachten (15-16) jaar aanhouden die een 16-Jarige meisje van haar bromfiets hadden geduwd. Het meisje kwam daarbij op de Nieuweweg ten val maar raakte daarbij niet gewond. Aan het bureau bleek dat een vijfde verdachte het meisje een duw had gegeven. De politie kent zijn identiteit en stelt een verder onderzoek in.

Minderjarigen met drank
Monster De politie hield vrijdagavond 8 februari in totaal zeven jongeren aan op verdenking van alcoholgebruik. Op de Kloosterlaan troffen de bikers van de politie drie jongeren (14-15) jaar aan die in het openbaar alcohol nuttigden. In de Molenstraat betrapten zij een 12-jarige meisje met alcohol (zwaar alcoholische drank) een op het Kerkplein overkwam een 16-jarige hetzelfde. Drie jongeren kregen een proces-verbaal nadat zij met vuurwerk op de Geesterwijckstraat afstaken. Alle minderjarigen kregen een proces-verbaal en moesten door hun ouders van het bureau worden opgehaald. In totaal maakte de politie negentien processen verbaal op wegens overtredingen van de algemeen plaatselijke politieverordening (APV). Dat ging om overlastgevende gedragingen alcoholgebruik en het afsteken van illegaal vuurwerk.

Jongen (16) mishandeld
PijnackerNootdorp Een 16-jarige jongen uit Pijnacker raakte zaterdag 10 februari gewond nadat hij door een groep van drie personen op de Julianalaan was mishandeld. Hierbij raakte onder andere zijn gebit beschadigd. De politie wist een 17-jarige inwoner uit Delft aan te houden. Naar de identiteit van de andere twee verdachten stelt de politie een nader onderzoek in.

Dure vis
Pijnacker-Nootdorp Een 27-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs werd vrijdagavond om 17.30 uur betrapt op winkeldiefstal. De man nam bij een tuincentrum aan de Rijskade een dure tropische vis ter waarde van 200 euro mee zonder te betalen. Alert winkelpersoneel zag dat de man via de ingang de winkel verliet en hield de man aan. Hij kreeg van de politie een proces-verbaal.

Boem is ho
Delft Een 73-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte zaterdag 9 februari om 16.20 uur onbedoeld een aanrijding. De vrouw wilde haar auto voor haar woning aan de Azielaan parkeren en ramde daarbij abusievelijk het flatgebouw. Haar auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De politie vorderde haar rijbewijs in en stelt een onderzoek in naar de rijvaardigheid van de bestuurster.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige straatroof op zaterdag 9 februari om 21.30 uur. Een 27-jarige inwoner uit Delft werd op het voetpad langs het Hoogspanningspad ter hoogte van het tankstation beroofd door twee onbekende personen. De man raakte daarbij zwaar gewond. Zijn neus brak en teven bleek dat de man zijn voet op twee plaatsen brak. Van de verdachten is slechts een beperkt signalement bekend. Het gaat om twee jongeren waarvan een lichtkleurige pet droeg en met een scooter waren. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze straatroof? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Dan belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Agressieve verdachte aangehouden
Delft Een 28-jarige Delftenaar zorgde zaterdag 9 februari om 01.30 uur voor een hoop problemen. De man trapte op de Westvest een deuk in de auto van zijn voormalige vriendin. Die belde de politie die de 28-jarige aanhield. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij trachtte de agenten te slaan en riep het aanwezige publiek op om hem te helpen. Aan het bureau kalmeerde hij en verklaarde hij dat hij een hekel aan de politie heeft en daarom zo agressief reageert. Hij kreeg een proces-verbaal en moet zich 19 mei voor de rechter verantwoorden.

Op een gestolen fiets
Zoetermeer Twee jongeren (16-19) werden zaterdag 9 februari om 14.30 uur aangehouden op het Bredewater. Politieagenten zagen dat van beide fietssloten het noodzakelijke sleuteltje ontbrak. Al snel bleek dat de jongens beide fietsen hadden gestolen. Zij kregen een proces-verbaal.

Portier helpt de politie
Zoetermeer Een hulpvaardige portier van een horecagelegenheid aan het Bovenlangs betrapte zondagochtend 10 februari om 03.45 uur twee jongeren (18-19) die enkele ruiten van een parkeergarage intrapten. Hij droeg ze over aan de politie die beide jongeren een proces-verbaal gaf.