Ingezonden persbericht


Internationale aandacht voor succes petitie www.vrij-uitgaan.nl

Het succes van de petitie op www.vrij-uitgaan.nl, waar in een paar weken 65.000 handtekeningen tegen vroege sluitingstijden in de horeca zijn verzameld, is ook de internationale media niet ontgaan. Michiel Emmelkamp, voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA die mede het initiatief namen tot de actie, werd gisteravond geïnterviewd door de BBC. De Britse omroep had speciaal voor de actie een verslaggever naar Nederland gestuurd.

JS-voorzitter Michiel Emmelkamp, die gisteravond werd geïnterviewd: "Het debat over sluitingstijden wordt in het Verenigd Koninkrijk natuurlijk ook gevoerd, en daar neigt men naar het steeds verder verruimen van sluitingstijden. In Nederland werkt dat immers erg goed, en dus wilde men wel eens de reden achter het succes weten." Het verbaasde de verslaggeefster dat er ook in Nederland tegenwoordig soms geluiden opgaan voor vroege sluiting van kroegen, terwijl Nederland in het buitenland bekend staat om de vrije sluitingstijden.

Het interview werd afgenomen in het enige café in Siegerswoude, de woonplaats van de twee moeders die pleiten voor het vroeg sluiten van alle café's in Nederland. De barvrouw van dat café bleek ook de petitie tégen sluitingstijden op www.vrij-uitgaan.nl al ondertekend te hebben. Ook zij werd daarop geïnterviewd door de BBC. "Sluitingstijden helpen niet. Jongeren gaan wel ergens anders drinken als kroegen dichtgaan. Als ouders willen dat hun kinderen eerder thuis komen is dat hun verantwoordelijkheid en ik wil ze daar best bij helpen, maar waarom zouden volwassenen niet zelf mogen bepalen hoe laat ze naar huis gaan?", verklaarde ze in de BBC-microfoon.

----------



Ingezonden persbericht