Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schoorl, 2 november 2007

ASICS NK 10 KM Schoorl

Zondag 10 februari 2008 staat het 2e grote nationale atletiekevenement in de gemeente Bergen (NH) op de kalender. Een maand na de Egmond Halve Marathon komen velen opnieuw naar Noord-Holland toe voor o.a. het ASICS NK 10 km in Schoorl.

De inschrijving voor de 31e editie van de Safari Groet Uit Schoorl Run, die nog maar enkele weken geleden opengesteld is, loopt storm. Er zijn nu al ruim 2.100 atleten die zich hebben ingeschreven voor een van de afstanden (5, 10, 21 of 30 km) die in Schoorl traditioneel gelopen kunnen worden. Voor deze 31e editie op zondag 10 februari 2008 kunnen maximaal 7.500 atleten zich inschrijven. Gezien de massale toeloop verwacht race director Cees Pronk dat de inschrijving eerder gesloten zal gaan worden.

Hoogtepunt van deze 31e editie is uiteraard het ASICS NK 10 km op de weg voor senioren, masters en junioren A. Zullen het opnieuw Michel Butter en Merel de Knegt zijn die hun titel gaan prolongeren? Inmiddels zijn de eerste topatleten vastgelegd voor de komende editie.

Naast het ASICS NK 10 km zijn er veel atleten die kiezen voor de 21 of 30 km. Met name deze laatste afstand is zeer geschikt als voorbereiding op een voorjaarsmarathon. De 30 km is al jarenlang Nederlands grootste wegwedstrijd in zijn categorie.

Opmerkelijk is ook de grote interesse bij bedrijven om mee te doen aan de Business Run te Schoorl. Schoorl volgt hierin de huidige trend. Lopen is een must binnen het bedrijfsleven.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website www.groetuitschoorl.nl.