Nederlandse Moslim Omroep


---

PERSBERICHT
8 februari 2008

Rechtstaat biedt geen gegarandeerde bescherming aan belaagde gelovigen

Tilburgse hoogleraar in uitzending NMO: Aangiftes kansloos

Alles wat Wilders aan boude uitspraken doet, roept bij zijn voor- en tegenstanders heftige emoties op. Maar op het moment dat de rechtstaat tot een oordeel over zijn uitspraken moet komen, gaat het om andere criteria.

Er zijn nu 45 aangiftes gedaan van discriminatie, haatzaaien en racisme door Geert Wilders en zijn PVV. Maar zal ook maar één hiervan leiden tot een werkelijke veroordeling? Wat zijn de maatschappelijke gevolgen van een mogelijke vrijspraak van Wilders? En hoe gemotiveerd is het Openbaar Ministerie eigenlijk, waar sommige aangiftes al meer dan een jaar liggen? InFocus peilt de stemming bij René Danen (Nederland Bekent Kleur), Mohammed Faizel Ali (AMIN: Álle Moslims In Nederland) en Theo de Roos (hoogleraar aan de faculteit voor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg).

Ook komende zondag in InFocus: het Islamic Single Event beleefde deze maand zijn reprise. Een nieuw fenomeen lijkt zich te wortelen in de moslimwereld. Onlangs was de Syrische Amerikaan Dr. Zuhdi Jasser in Nederland. InFocus volgde hem tijdens dit bezoek. Jasser roept de moslimgemeenschap op de democratische vrijheden te verdedigen tegen militante moslims die uit naam van de gehele moslimgemeenschap beweren te handelen. Als religieus en spiritueel sluitstuk van deze uitzending volgt tenslotte een recitatie uit de koran.

Programma: InFocus
Achtergronden bij de actualiteit
Uitzending: zondag 10 februari 2008 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Daarna blijvend beschikbaar via de website
Herhaling: zaterdag 16 februari 2008 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2




Nederlandse Moslim Omroep