Gemeente Zandvoort


SP: 'Kunnen EMM-huurders rekenen op terugkeer in LDC?'

Hoe zit het met de EMM-huurders in de Prinsesseweg-Koningstraat? Wat hangt hen boven het hoofd nu de herstructurering van het Louis Davidscarré voorbereid wordt? Kunnen zij echt tegen hun wil buiten Zandvoort gehuisvest worden? Ook al is het een zaak tussen EMM en zijn huurders, SP Zandvoort vraagt het college om duidelijker stelling te nemen.

Hieronder volgt de brief van de SP.

Geacht College,

Naar aanleiding van de besluitenlijst van week 05 2008 (230308 t/m 290108 wil de SP graag het volgende weten. Het gaat over agendapunt 8 (2007/16052): Urgentieverklaring i.v.m. herstructurering Princesseweg ( LDC).

U bent van mening dat een tweetal vragen door EMM moet worden beantwoord voordat u een besluit neemt. Namelijk de vraag of het toepassen van de urgentieverklaring impliceert dat mensen tegen hun wil buiten Zandvoort kunnen worden gehuisvest en wat de strekking is van de terugkeergarantie. Wat is uw precieze stelling in het bovenstaande dat mensen tegen hun wil buiten Zandvoort gehuisvest kunnen worden?

Bent u het met de SP eens dat de bewoners Prinsesseweg-Koningstraat, wij hebben het over de rug-aan-rug-woningen, te allen tijden een gepaste woning dienen te krijgen binnen de gemeentegrens Gem. Zandvoort? Terugkeergarantie zal niet mogelijk zijn doordat u en de EMM grondruil hebben gepleegd Prinsesseweg-Koningstraat.

Dan nog het volgende: de SP Zandvoort zal nooit kunnen accepteren dat mensen door bepaalde ontwikkelingen in een bepaald gebied, daar door gedwongen worden om tegen hun wil in gehuisvest te worden buiten de Gem.Zandvoort.

Hoogachtend,

Willem Paap
Fractie SP Zandvoort.

Zandvoort, 10 februari 2008