Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 10 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 10-02-2008 o Met: vrouw verdronken, steekpartij en getuigen straatroof gezocht

Vrouw verdronken
Wormerveer, vrijdag 8 februari 2008, 23.45 uur
Een 66-jarige vrouw is vrijdagavond door verdrinking om het leven gekomen in het water langs de Albert Meijnsstraat in Wormerveer. De familie van de vrouw ontdekte halverwege de avond dat zij uit hun huis aan de Albert Meijnsstraat was verdwenen en startte een zoektocht in de omgeving. Toen zij haar na een uur of twee nog niet hadden gevonden waarschuwden zij de politie, die met diverse eenheden naar de vrouw op zoek ging. Rond 23.45 uur werd de vrouw gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten. De politie gaat er vanuit dat de vrouw naar de waterkant is gelopen, haar evenwicht verloor en in het water is gevallen.

Graffiti
Zaandam, zaterdag 9 februari 2008, 04.36 uur
De politie heeft op de Zilverpadsteeg een 20-jarige Zaandammer aangehouden. De man, die ervan wordt verdacht de afgelopen maanden op verschillende plekken in het centrum van Zaandam graffiti te hebben aangebracht, stond gesignaleerd bij de politie wegens vernieling en openlijke geweldpleging. Surveillerende agenten zagen hem zaterdagochtend vroeg op de Gedempte Gracht lopen. Na een korte achtervolging liep de verdachte in de Zilverpadsteeg recht in de armen van twee andere agenten. De man is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Steekpartij
Zaandijk, zaterdag 9 februari 2008, 16.20 uur
De politie heeft een 35-jarige man uit Zaandijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een vriend, een 36-jarige Krommenieër, met een keukenmes te hebben gestoken. De steekpartij vond plaats in de woning van de verdachte aan de Prunuslaan. De verdachte, die zelf een buurman waarschuwde, werd voor de deur van zijn huis door de politie aangehouden. Het slachtoffer is met oppervlakkige steek- en snijwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte heeft inmiddels bekend en is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat een uit de hand gelopen ruzie, in combinatie met alcoholgebruik, aanleiding zou zijn geweest voor het incident. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heterdaad
Zaandam, zaterdag 9 februari 2008, 23.13 uur
Een 45-jarige man uit Zaandijk is door de politie op heterdaad betrapt op fietsendiefstal. Surveillerende agenten in burger zagen de verdachte op de P.L. Takstraat lopen. Omdat hij een bekende van de politie was hielden zij de man een tijdje in de gaten. Al gauw hadden de agenten beet: zij zagen de man een afgesloten fiets optillen en ermee weglopen. De Zaandijker werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij bleek ook nog een boete van 246 euro cq. drie dagen hechtenis open te hebben staan.

Uit de bocht
Purmerend, zondag 10 februari 2008, 01.47 uur
Een 24-jarige automobilist is door de politie aangehouden nadat hij op de Koogsingel met zijn auto uit de bocht was gevlogen. De Purmerender had kort daarvoor bij een alcoholcontrole op de Hoornselaan een stopteken van de politie genegeerd en was met hoge snelheid weggereden. Toen hij op de Koogsingel, in de bocht naar de Ds. Martin Luther, rechtdoor de Koogsingel wilde oprijden, verloor hij de macht over het stuur. De auto vloog uit de bocht en kam tot stilstand tegen een ijzeren hekwerk in de groenstrook naast de weg. Op het bureau bleek de man ruim zeven maal de - voor hem als beginnend bestuurder - toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Vernielers aangehouden
Volendam, zondag 10 februari 2008, 03.34 uur
De politie heeft een 18-jarige Volendammer aangehouden wegens vernieling. Hij wordt ervan verdacht samen met een groepje andere jongemannen, stenen tegen de schuifpui van een woning aan de Meester Muhrenlaan te hebben gegooid. De bewoners waren thuis toen het gebeurde en waarschuwden de politie. Agenten wisten de verdachte na een achtervolging te voet en per (van een passant geleende) fiets uiteindelijk op De Kust aan te houden. 's Middags heeft de politie nog een 16- en een 20-jarige Volendammer aangehouden naar aanleiding van deze zaak. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Getuigen straatroof gezocht
Purmerend, zondag 10 februari 2008, 05.25 uur
De politie zoekt getuigen van een straatroof waarbij een 26-jarige Purmerender flink is mishandeld. De man fietste tussen 05.00 en 05.15 uur langs het Gildeplein. Op de hoek van de Gildestraat en de Touwslagerstraat zou hij door een groepje mannen zijn overvallen. Hij werd meerdere malen geslagen en geschopt, waarna de daders er met zijn sleutelbos en mobiele telefoon vandoor gingen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen in zijn gezicht. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen zich melden bij de recherche via 0900-8844 (lokaal tarief). Het slachtoffer verklaarde dat de daders met ten minste drie personen waren; waarvan twee negroïde mannen. De derde man had een Aziatisch uiterlijk.