Politie Groningen

Zondag 10 februari 2008

Provincie Groningen, 10-02-2008

Groningen: auto gestolen

Van een parkeerplaats aan de Trompstraat is een personenauto gestolen. Het betreft een blauwe Ford Focus met spoiler op de achterzijde. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Groningen, deed aangifte.

Groningen: inbraken door flipperen

Opnieuw is in Groningen in enkele woningen ingebroken door middel van de zogenoemde flippermethode. Deze houdt in dat met behulp van een verstevigd plaatje het palletje van het deurslot wordt teruggedrukt. De politie adviseert om altijd de deur op het nachtslot te doen of om de deurpost van een anti-inbraakstrip te voorzien. Zaterdag werd met de flippermethode ingebroken in een woning aan het H.W. Mesdagplein en aan de Timorstraat. In beide gevallen verdwenen laptops, digitale cameras en portemonnees. Ook een studentenwoning aan de Diephuisstraat kreeg ongewenst bezoek. In het pand werden diverse deuren van de studentenkamers opengebroken. Onbekend is nog wat hier is verdwenen.

Groningen: jongen valt door lichtkoepel

Een 7-jarige jongen uit Groningen werd zaterdagmiddag naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij op het dak van een schoolgebouw aan de Egenbergerstraat door een lichtkoepel was gevallen. De jongen was samen met enkele vriendjes het dak opgeklommen om er te spelen. Toen hij op een lichtkoepel sprong, begaf deze het. De jongen kwam vier meter lager op de vloer terecht. De ernst van het lestel van de knaap is nog onbekend.

Groningen: motorrijdster onderuit

Een 46-jarige motorrijdster uit Groningen ging zaterdag op de Westerhaven in een bocht onderuit. De vrouw stuurde waarschijnlijk te krap in waardoor de middenstandaard van de tweewieler de grond raakte. Ze werd met knieletsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een winkeldief werd zaterdagmiddag aangehouden toen hij probeerde zijn gestolen waar te verkopen. De man, een 37-jarige inwoner van Groningen, had zich verdacht gedragen in een warenhuis aan de Grote Markt. Terwijl hij onopvallend door de politie in de gaten werd gehouden, probeerde hij later in de Oude Ebbingestraat een voorbijganger iets te verkopen. De koop ging niet door. Agenten spraken hem vervolgens aan waarna uit een tas een trui tevoorschijn kwam die hij in het warenhuis had gestolen. De man werd aangehouden.

Groningen: onder invloed zonder rijbewijs

Bij een verkeerscontrole op de Turfsingel zaterdagnacht bleek een automobilist te veel te hebben gedronken. De man gaf in eerste instantie een valse naam op. De reden bleek vrij snel. De man, een 31-jarige inwoner van Assen had geen rijbewijs. Hij kreeg processen verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed met een promillage van bijna 0,8 promille.

Groningen: wildplasser voor aanranding aangehouden

Een 23-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat hij ten aanschouwe van alle voorbijgangers in de Poelestraat stond te plassen. De man was in eerste instantie duidelijk niet onder de indruk van het optreden van de politie en ging ervan uit dat hij er met een bekeuring vanaf zou komen. Terwijl agenten daarover met hem in gesprek waren, meldde een vrouw dat de man haar had betast. De 23-jarige werd vervolgens wegens aanranding aangehouden.

Groningen: horecabezoeker aangehouden

Een bezoeker van een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat werd zaterdagnacht aangehouden nadat hij agenten onder meer voor kankerhoeren had uitgemaakt. De man, een 25-jarige inwoner van Groningen, had eerst al voor problemen in het gebouw gezorgd. Hij zou zijn vriendin hebben geslagen waarna hij zelf van een trap was gevallen. Terwijl agenten hem wilden wegsturen, kregen ze een scheldkanonnade over zich heen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: met minibike over de kop

Een 17-jarige inwoner van Bedum belandde zaterdagmiddag in het ziekenhuis nadat hij in zijn woonplaats met een illegale minibike over de kop was geslagen. De jongen was met het minimotorfietsje aan het racen waarbij onverwacht de reminrichting van de tweewieler was afgebroken en het voorwiel blokkeerde. De bestuurder vloog vervolgens zon drie meter door de lucht en smakte tegen het wegdek. Hij liep onder meer een gebroken sleutelbeen op. Het motorfietsje is door de politie in beslag genomen. Met minibikes mag niet op de openbare weg worden gereden. Ze kunnen niet worden verzekerd. Bovendien bestaan er nogal wat vragen over de veiligheidsaspecten van de vehikels die hoge snelheden kunnen bereiken.

Bedum: man ernstig mishandeld

Een 43-jarige inwoner van Bedum is zaterdagavond ernstig gewond in een ziekenhuis opgenomen nadat hij en nog twee personen op het Versplein waren mishandeld. Het slachtoffer was met een 36-jarige en een 40-jarige plaatsgenoot onderweg en fietste over het Versplein waar een groep van ongeveer twaalf jongeren aan het voetballen was. Ter hoogte van de groep werd hij hard tegen zijn hoofd geraakt. Toen hij afstapte werd hij opnieuw tegen het hoofd geslagen waarna hij bewusteloos op de grond viel. De twee andere mannen, die inmiddels bij het slachtoffer waren, werden vervolgens ook geslagen, vermoedelijk met tassen met bierflessen. Toen de politie arriveerde, waren de daders vertrokken. De 43-jarige was dusdanig gewond aan zijn gezicht dat hij in een ziekenhuis in Groningen moest worden opgenomen. De twee overigen liepen lichter letsel op. De slachtoffers verklaarden dat er zonder enige aanleiding op hen was ingeslagen. De daders droegen donkere kleding, hadden petjes op of de capuchon over het hoofd getrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Oldehove: cafébezoeker cel in

Een 34-jarige inwoner van Zuidbroek belandde zaterdagnacht in een politiecel nadat hij in Oldehove in een café tijdens een discoavond voor problemen had gezorgd. De man zou eerst een 16-jarige jongen een kopstoot hebben gegeven omdat deze volgens hem aan een meisje had gezeten. Toen een andere cafébezoeker de zaak probeerde te sussen, werd hij op enkele vuistslagen tegen het hoofd getrakteerd. De Zuidbroekster vertrok vervolgens. Hij werd korte tijd later door de politie in een woning in Oldehove aangehouden en ingesloten.

Uithuizen: voor mishandeling aanhouden

Een 22-jarige inwoner van Usquert werd zaterdagnacht in Uithuizen door de politie aangehouden nadat hij in een café een 28-jarige bezoeker zou hebben mishandeld. Het slachtoffer zou dusdanig zijn geslagen en geschopt dat hij enige tijd buiten bewustzijn was. Volgens de verdachte had hij de persoon in kwestie alleen maar weggeduwd. Hij was na de mishandeling weggaan en werd door de politie op straat gearresteerd.

Ter Apel: doorgereden na val fietser

De politie is op zoek naar de bestuurder van een vermoedelijk grijze personenauto die zaterdagmorgen in Ter Apel veroorzaker was van een valpartij van een fietser. Deze, een 12-jarige jongen uit ter Apel, moest op de Luciastraat uitwijken voor de auto omdat deze de bocht veel te ruim nam. De jongen kwam daarbij ten val en sloeg met zijn hoofd tegen het asfalt. Hij hield aan de val een hersenschudding en schaafwonden over. De automobilist reed door zonder zich om de jongen te bekommeren.

Bellingwolde: bromfietser botst op auto

Een 43-jarige inwoner van Vriescheloo werd met onder meer gebroken ribben in een ziekenhuis opgenomen nadat hij zaterdagmiddag op de Dijkweg in Bellingwolde met zijn bromfiets op een geparkeerde auto was gebotst. Het is onduidelijk waardoor de man de auto wagen niet zag staan. De verkeerspolitie onderzoekt de aanrijding.

Siddeburen: motorrijder geraakt

Een 43-jarige automobilist uit Delfzijl is zaterdagmiddag na een aanrijding met een motorrijder door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij bij een inhaalpoging op de N33 ter hoogte van de afslag Siddeburen de motorrijder heeft gesneden en geraakt waardoor deze kwam te vallen. De bestuurder van de motorfiets, een 34-jarige inwoner van Siddeburen, liep daarbij kneuzingen en schaafwonden op. De automobilist verklaarde na zijn aanhouding dat hij de motorrijder aan het inhalen was en dat deze de snelheid gelijktijdig meer en meer verhoogde. De snelheid was bij het inhalen tot zon 170 kilometer per uur opgelopen. Toen hij dacht de motorrijder voorbij te zijn, had hij gas teruggenomen, teruggestuurd en kennelijk de tweewieler aangetikt. De politie stelt een nader onderzoek in.