Politie Zeeland


Z-256-2008 Behoorlijk onder invloed
Zaterdagmiddag rond 14.24 uur kwam bij de Zeeuwse politie een melding binnen dat er mogelijk een automobilist zwaar onder invloed reed ter hoogte van Oostburg.
Twee agenten zagen de betreffende auto rijden op de Neringweg in Oostburg en lieten hem stoppen. De bestuurder bleek inderdaad behoorlijk onder invloed. Hij had bijna vijf keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-257-2008 Venten zonder vergunning
Bij de Zeeuwse politie kwamen zaterdagmiddag diverse meldingen binnen dat er jongens wafels aan het verkopen waren, terwijl hun legitimatie er 'nep' uitzag.
Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen werden omstreeks 17.00 uur twee jongens van 16 en 17 jaar (afkomstig uit Rotterdam en Schiedam) door de politie aangehouden. Zij verkochten pakken wafels die ze van tevoren bij een supermarkt hadden gekocht. Aan geinteresseerden hingen zij het verhaal op dat ze bezig waren om een jongerenplek op te zetten. In hun verklaringen werd duidelijk dat ze allebei wel wisten dat ze eigenlijk een vergunning nodig hadden om te venten. De jongen van 16 was al vier keer eerder door de politie aangehouden voor hetzelfde feit. Omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat er nog meer jongens wafels aan het verkopen waren. Op de Schuitvaartgracht in Vlissingen werd één jongen uit Rotterdam van 18 jaar oud aangehouden door de politie, zijn maatje ging er vandoor toen de agenten in zijn zicht kwamen. De 18-jarige is overgebracht naar het bureau en wilde daar geen verklaring afleggen. Alle drie de jongens waren hetzelfde lot beschoren. ze kregen een boete.

O-258-2008 Auto gestolen in Goes
De eigenaar van een Opel Rekord parkeerde zijn voertuig omstreeks 08.00 uur op zaterdagmorgen op een parkeerplek aan de Lijnbaan in Goes.
Omstreeks 17.45 uur was hij weer terug bij deze plek, maar zijn auto was weg. De auto is voorzien van kenteken JH-17-ZB en was groen van kleur. De man heeft aangifte gedaan en de auto is gesignaleerd door de politie.

Z-259-2008 Een ezel stoot zich.
Omstreeks 21.53 uur reden agenten van de Zeeuwse politie over de Oranjestraat in Ijzendijke.
Voor hen reed een auto die heel plotseling in de berm parkeerde. Natuurlijk besloten de agenten te gaan onderzoeken waarom dit gebeurde. Zij spraken de bestuurder aan en toen bleek wat het euvel was. Hij had gedronken. Uit een blaastest bleek dat hij anderhalf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man, een 20-jarige Belg uit Knokke, kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en één voor het rijden zonder rijbewijs, want dat had hij ook niet. Door agenten wordt in zo'n situatie altijd uitgelegd dat de verdachte een rijverbod krijgt (in dit geval van 5 uur) en als hij dat rijverbod overtreedt dat hij dan een misdrijf begaat. Nagenoeg iedere verdachte van het rijden onder invloed belooft dan dat ze zich daar natuurlijk niet aan schuldig gaan maken. Echter.
Omstreeks 22.50 uur treffen twee collega's van de eerder genoemde agenten een auto waarvan zij weten dat de bestuurder daarvan een rijverbod heeft. Zij laten de auto stoppen en wat blijkt: dezelfde man zit weer achter het stuur! Dit keer is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Omstreeks 00.30 uur is de man weer in vrijheid gesteld. Dit keer mocht hij zijn auto achterlaten op het politiebureau.