Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10-02)

TILBURG, 10 februari 2008

Politie neemt auto in beslag van snorder

TILBURG: In de nacht van zaterdag 9 februari op zondag 10 februari confisqueerde de politie de auto van een illegale taxichauffeur. De man reed met hoge snelheid over de Enschotsebaan / Ringbaan Oost en Ringbaan Noord richting de Midden Brabantweg. Daarbij werd snelheden van rond de 100 km/u gehaald, wat reden was voor een controle.

De twee inzittenden van het voertuig vertelden de agenten meteen dat het om een zwarte taxi ging, die hen voor 5,- van Tilburg naar Loon op Zand zou brengen. De bestuurder werd hierop gearresteerd. Het gaat om een 39-jarige man uit Tilburg. Hij is vaker betrapt op het illegaal uitvoeren van taxiritten. Om die reden is de auto waarin hij reed, een Mercedes personenauto, in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Beschonken bromfiets bestuurder maakt brokken

TILBURG: De politie behandelde zondag 10 februari omstreeks 04.00 uur een verkeersongeval op de Besterdring. Een 23-jarige Tilburger was op zijn bromfiets tegen geparkeerde auto aangebotst. Omdat hij geen helm droeg ten tijden van het ongeval, had hij verwondingen aan zijn hoofd opgelopen. Op was er sprake van letsel aan zijn knie en vingers. De verdachte was agressief tegen het ambulancepersoneel en wilde niet geholpen worden. Er was alcohol in het spel, dus de verdachte werd gearresteerd. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 720 ug/l, terwijl 220 ug/l. de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van tien uur opgelegd.
De brommer raakte door de aanrijding total loss. De personenauto, eigendom van een 30-jarige Tilburgse liep schade aan de voorzijde op.

TILBURG: Snel en slingerend rijgedrag was voor agenten aanleiding om een 46-jarige Nuenense automobiliste aan de kant te zetten. De vrouw reed zondag 10 februari 2008 om 02.15 in dronken toestand over de Ringbaan West. Na haar arrestatie onderging de vrouw een ademanalyse, wat een uitslag van 990 ug/l opleverde. Ze moest meteen haar rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg ze proces-verbaal en een rijverbod van twaalf uur.

Vijf arrestaties in het Tilburgse uitgaansleven

TILBURG: Het Tilburgse uitgaansleven van zaterdag 9 februari op zondag 10 februari verliep gemoedelijk. Slechts een paar keer moesten agenten in actie komen om een dreigend vechtpartijtje in de kiem te smoren.

De politie arresteerde vijf personen:

- Twee mannen (21 en 23 jaar) kregen proces-verbaal vanwege wildplassen in de Heuvelstraat. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring bleek dat zij geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland hebben. Bovendien konden zij zich niet legitimeren, wat reden was voor hun arrestatie. (tijdstip: 23.30 uur)

- Een man 39-jarig inwoner van Tilburg had nog twee gerechtelijke vonnissen openstaan. Bikers arresteerden hem rond 01.10 uur op het Piusplein. In het politiebureau is e.a. administratief afgewerkt.
- Twee mannen vonden het nodig om de agenten van het bike-team op de Heuvelring uit te schelden ten overstaan van het uitgaanspubliek. Dit leidde tot hun arrestatie (04.30 uur). In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het gaat om een 28-jarige Tilburger en een 27 jarige man uit Valkenswaard. Na verhoor zij weer in vrijheid gesteld/

De politie trad negen keer op tegen wildplassers. Zij kregen allemaal een bekeuring van 75,-Ook kregen negen foutparkeerders een bekeuring. In een geval werd proces-verbaal opgemaakt vanwege het plegen van baldadigheid.

Politie, openbaar ministerie, gemeente Tilburg en horecaondernemers werken aan een veilig en gezellig uitgaansleven in Tilburg. De politie treedt daarbij op tegen het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Dronken man rijdt veel te snel

TILBURG: Een 31-jarige Tilburger vestigde de aandacht op zichzelf door hard door Tilburg te scheuren. Op plaatse waar hij maximaal 50 km/u mocht rijden, reed hij 120 km. Op plekken waar een maximum snelheid van 70 km/u geldt, werd hij op 140 km/u geklokt.
De man werd op zondag 10 februari 2008 0om 05.45 uur aan de kant gezet op de Baron van Voorst tot Voorstlaan. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een uitslag van 540 ug/l, terwijl 220 ug/l de limiet is. Daarnaast had hij nog voor 412,50 aan boetes openstaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn auto is tijdelijk in beslag genomen, totdat de boetes zijn voldaan.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: Een 46-jarige inwoonster van Tilburg vluchtte zaterdagavond 9 februari om 21.45 uur naar haar buren, nadat ze mishandeld was door haar echtgenoot. De vrouw deed aangifte waarbij ze aangaf dat het huiselijk geweld al langer speelt. De politie arresteerde vervolgens de 61-jarige verdachte, eveneens woonachtig in Tilburg. Vermoedelijk spelen er psychische problemen. De verdachte is dan ook na het verhoor in vrijheid gesteld en doorverwezen naar zijn huisarts.

Inbrekers bedreigen bewoner

TILBURG: In de nacht van zaterdag 9 februari op zondag 10 februari werd de bewoner van de Bellinistraat in zijn woning overvallen. De man was om 01.15 uur nog wakker in de woonkamer aanwezig. Hij hoorde breekgeluiden en zag personen bij de achterdeur staan. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het slachtoffer de achterdeur openmaken, waarna de daders zijn woning binnendrongen. De criminelen doorzochten het huis en gingen er vandoor met een paar mobiele telefoons en een portemonnee. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan en verklaarde dat er mogelijk vier verdachten bij deze beroving betrokken waren. Tijdens het onderzoek stuitte de politie in de woning op materiaal voor de inrichting van een hennepkwekerij. De politie sluit dan ook niet uit dat deze overval een relatie heeft met het drugscircuit.

Politie onderzoekt straatroof

GOIRLE: De politie kreeg zaterdagavond 9 februari melding van een straatroof. De beroving vond plaats op de Tilburgseweg in Goirle, waar het slachtoffer op dat moment fietste. Even na het viaduct werd ze ingehaald door de nog onbekende dader. Op het moment dat de fietser passeerde voelde ze een hevige ruk aan haar schoudertas. De dader fietste met de buitgemaakt tas snel weg, een straatje in (de Oude Baan). Het zou gaan om een dikke getinte man van ongeveer 20 jaar oud. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer