Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Inspraak plannen Chasséstraat


1 februari 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Het stadsdeel gaat de Chasséstraat in 2009 opknappen. De plannen zijn al in een vergevorderd stadium: het voorlopig ontwerp is sinds enkele weken vrij voor inspraak. Maandag 11 februari is om 19.30 uur een inspraakavond in Buurtcentrum Chassé (Chasséstraat 91).

Bewoners krijgen een presentatie van de plannen en kunnen hier direct op reageren. Portefeuillehouder Ab Cherribi is bij de avond aanwezig. `Ik ben benieuwd hoe de reacties zijn. Naar mijn idee hebben we door een enquête en twee informatieavonden een goed beeld gekregen van de wensen en zijn die wensen goed vertaald naar het uiteindelijke ontwerp.'

In het ontwerp wordt de Chasséstraat ingericht als 30 km/u zone, met verkeersdrempels. Op de rijweg komt klinkerbestrating en er komen extra fietsenrekken. Het trottoir bij de basisschool de Meidoorn wordt verbreed, en de bomen tussen de Van Kinsbergenstraat en de Baarsjesweg vervangen. Er worden twee extra bomen geplant. Ook wordt, zoals eerder vastgesteld in het verkeerscirculatieplan voor de Chassébuurt, de rijrichting tussen de Baarsjesweg en de Van Kinsbergenstraat omgedraaid van de Van Kinsbergenstraat richting de Baarsjesweg.

Volgens planning wordt de opknapbeurt in het gedeelte tussen de Baarsjesweg en de Kortenaerstraat uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2009. Het gedeelte tussen de Kortenaerstraat en de Admiraal de Ruijterweg wordt uitgevoerd na de verbouwing van de Chassékerk.