Ryanair


---

08.02.08

Ryanair en Maastricht Aachen Airport Vechten Samen "Ecotax" Aan

RYANAIR EN MAASTRICHT AACHEN AIRPORT VECHTEN SAMEN "ECOTAX" AAN

Ryanair, Europa's grootste low fares airline heeft vandaag aangekondigd dat de maatschappij samen Maastricht Aachen Airport juridische stappen gaat ondernemen tegen de onwettige reisbelasting die de Nederlandse regering in juli wil invoeren. Deze schandalige belasting is strijdig met de Chicago Convention en de Europese regels voor staatssteun. Bovendien zal ze niet bijdragen tot een beter milieu en berokkent de belasting grote schade aan het toerisme naar Nederland. Het kort geding zal op 5 maart dienen voor de rechtbank in den Haag.

Deze schandalige belasting zal de Nederlandse economie veel meer kosten dan de EUR 350 miljoen die het op jaarbasis misschien kan opleveren. Potentiële toeristen kiezen gewoon voor competitive, goedkopere bestemmingen dan dat ze willen lijden onder de extra belasting van de Nederlandse regering die de kosten van een gemiddeld Ryanair ticket met 25% doen toenemen.

Ryanair's David Gering zei hierover vandaag:

"Deze extra belasting is slecht nieuws voor de nederlandse consument en de nederlandse economie en zal geen enkel positief effect hebben op het milieu. Ryanair brengt jaarlijks honderd duizenden passagiers naar Nederland die geld uitgeven en daarmee de locale- en nationale economie stimuleren. Deze extra belasting die de nederlandse regering heeft bedacht maakt een gemiddelde Ryanair vlucht maar liefst 25% duurder terwijl de enorme aantallen transit passagiers op Schiphol niet worden belast.

"Deze maatregel straft de modale passagier die op efficiente en directe vluchten stapt in de nieuwste vliegtuigen. De "connecting flights" die het milieu veel meer belasten o.a. door het gebruik van oudere toestellen die kerosine slurpen worden simpelweg niet belast."

Sander Heijmans, Commercieel Directeur van Maastricht Aachen Airport zei:

"We hebben al één luchtvaartmaatschappij verloren door de ecotax terwijl Ryanair voorlopig geen extra vluchten zal aanbieden vanaf Maastricht Aachen Airport. De Nederlandse regering ziet blijkbaar niet in dat het uiteindelijke resultaat van deze belasting op de Nederlandse economie uiteindelijk veel zwaarder weegt dan de 350 miljoen euro die zij hoopt op te halen".


---