Gemeente Bussum

Opening opvoedspreekuren

Op 31 januari verrichtte Herman Schoon, wethouder Integraal Jeugdbeleid Bussum en voorzitter van het regionale Platform Jeugd Gooi en Vechtstreek, de officiële opening van opvoedspreekuren in de regio. Opvoedingsondersteuning is een vorm van licht pedagogische hulp, één van de vijf gemeentelijke taken op het gebied van de preventieve jeugdzorg.

Dit initiatief van de regiogemeenten vormt een onderdeel van het werkplan van Platform Jeugd, waarin opvoedingsondersteuning een belangrijke plaats inneemt. Platform Jeugd Gooi en Vechtstreek functioneert sinds februari 2005 en is een samenwerkingsverband van negen gemeenten en instellingen in de Gooi en Vechtstreek op het gebied van (preventieve) jeugdzorg. Het doel van het platform is om de zorg voor kinderen die problemen met opgroeien hebben, sluitend te maken, zodat kinderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het platform stelt jaarlijks een werkplan vast, waarin activiteiten en taken worden verdeeld onder de partijen die deel uitmaken van Platform Jeugd. In 2007 heeft het platform bijgedragen aan de realisatie van het Centraal Meldpunt (CMP) voor risicojongeren van 12 jaar en ouder en is het platform betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in de regio.

Meer informatie
Voor meer informatie over de opvoedspreekuren kunt u contact opnemen met Brigit Hamburg, functionaris gezondheidsbevordering GGD Gooi & Vechtstreek en projectleider Opvoedondersteuning,