Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Limburgs Bed & Breakfast uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland

Bed & Breakfast La Belle Meuse in het Limburgse dorp Well is uitgeroepen tot beste Bed & Breakfast van Nederland 2008. De prijs werd uitgereikt tijdens de eerste landelijke Bed & Breakfast Dag op maandag 11 februari in 't Spant in Bussum. Hanny Arens, voorzitter van stichting Bed & Breakfast Nederland en oprichter van bedandbreakfast.nl reikte de prijs uit aan Ron en Fanny Coppers van 'La Belle Meuse", een bijzonder en authentiek B&B in een karakteristiek herenhuis aan de Limburgse Maas in natuurpark de Maasduinen.

Comfort
De twee zeer ruime gastenkamers bieden weids uitzicht op de "de mooie Maas" - oftewel La Belle Meuse - en zijn ingericht naar de persoonlijke en goede smaak van de eigenaren. Op de eerste etage is een ruime tweepersoons kamer met luxe badkamer met ligbad, aparte douche, dubbele wastafel en toilet. Op de zolderkamer tref je vervolgens een luxe appartement aan met de nog originele houten balken en bakstenen muur. Het appartement heeft een volledig uitgeruste keuken, is voorzien van televisie en heeft de mogelijkheid om te internetten. Voor het diner kun je s' avonds terecht in één van de smaakvolle restaurants in de directe omgeving. 's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt. "Als je wilt overnachten in een topsegment B&B, dan is La Belle Meuse er absoluut één van. Werkelijk alles is op het hoogste niveau afgewerkt en uitgevoerd. Gelegen in een schitterend huis aan de Maas, met een prachtig uitzicht en bijzonder prettige gastvrouw en gastheer. Hier hebben we ons gast gevoeld met hoofdletter G!!", rapporteerden de mystery guests.

Verwend
De gastenbeoordelingen op bedandbreakfast.nl leverden een score van 9.6 op. Enkele beoordelingen van Nederlandse gasten: "Ons verblijf in La Belle Meuse was hartverwarmend. Het was een feest om gast te mogen zijn van Fanny en Ron. Zelfs onze Engelse Cockerspaniel Max werd verwend bij aankomst met lekkere hondenkoekjes." en... "Een zeer sfeervolle bed & breakfast gelegenheid gelegen in een historisch pand. De eigenaren zijn zeer vriendelijk en zorgen uitstekend voor hun gasten. Je wordt hier verwend, het ontbijt is geweldig. In één woord SUPER, een echte aanrader!". Een Amerikaanse gast schreef: " Het appartement had alles wat we wensten. Wij raden iedereen aan om hier te logeren met de beste prijs/ kwaliteitsverhouding”.

Mystery guests
Stichting Bed & Breakfast Nederland voert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie uit. De organisatie stelt aan de aangesloten B&B's kwaliteitseisen als veiligheid, comfort en hygiëne. Naast deze objectieve normen hecht de stichting veel waarde aan subjectieve beoordelingen van gasten, zoals authenticiteit, gastvrijheid en sfeer. Bovendien worden alle aangesloten B&B's bezocht en gecontroleerd door één van de negentig mystery guests.

Genomineerden
De puntentelling in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, aangevuld met de rapportages van de mystery guests en de gastenbeoordelingen op bedandbreakfast.nl leverde drie nominaties op: Bed & Breakfast 't Gasthuis in Bemelen (Limburg), Bed & Breakfast La Belle Meuse in Well (Limburg) en B&B At The Beach in Den Haag (Zuid-Holland). Bij alle B&B's die bij de stichting zijn aangesloten staat kwaliteit voorop. De kwaliteit wordt aangeduid met tulpen op een schaal van één tot en met vijf. Om voor één of meerdere tulpen in aanmerking te komen moet een bed & breakfast voldoen aan minimale vereisten. De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie biedt gasten objectieve en transparante informatie over het sterk groeiende aanbod van bed & breakfast in Nederland. "Ieder bed & breakfast is uniek en dat maakt bed & breakfast een beleving op zich", aldus Hanny Arens.

Internet: www.bedandbreakfastclassificatie.nl

Noot voor de redactie,