Gemeente Kapelle

Bevrijdingsvuurestafette 2008

Op initiatief van de Oranjeverening Kapelle-Biezelinge zal onze gemeente, als eerste gemeente in Zeeland, meedoen aan de Bevrijdingsvuurestafette 2008 op 5 mei a.s.

Wat houdt deze Bevrijdingsvuurestafette in?

Ieder jaar vindt het ontsteken van het Vrijheidsvuur plaats op het 5 Mei Plein in Wageningen voor het historische Hotel de Wereld.

Het Vrijheidsvuur is een belangrijk symbool voor leven in vrede en vrijheid. Traditiegetrouw wordt het Vrijheidsvuur door enthousiaste sporters als een 'lopend vuur' door heel Nederland verspreid.

Als wethouder Sport van onze gemeente zal ik het Vrijheidsvuur ophalen in Wageningen en de eerste 20 kilometer afleggen. Aangezien de afstand Wageningen - Kapelle ongeveer 160 kilometer bedraagt ben ik op zoek naar 7 andere sporters/lopers uit Kapelle-Biezelinge die het Vrijheidsvuur van mij willen overnemen en het zodoende naar Kapelle willen brengen. De bedoeling is op maandag 5 mei 2008 omstreeks 16.00 uur aan te komen in Kapelle, waar de laatste loper het vuur zal laten ontsteken bij het monument in de kerktuin te Kapelle tijdens een feestelijke ceremonie.

Gedurende de loop zal iedere loper continu bijgestaan en begeleid worden door een schare achtervolgers en zal de inwendige mens niet vergeten worden. Ben jij één van die lopers die het Vrijheidsvuur naar Kapelle wil brengen, mail me dan op j.herselman@kapelle.nl

Jon Herselman, wethouder Sport
De ceremonie op het 5 Mei Plein markeert de overgang van herdenken naar vieren. Het is de afsluiting van de Dodenherdenking, gevolgd door het ontsteken van het Vrijheidsvuur om middernacht en de start van de Bevrijdingsvuurestafette.