Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 11-02

BREDA, 11 februari 2008

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondag de handen vol gehad aan twee zaken van huiselijk geweld in Etten-Leur en Breda. Dat resulteerde in twee aanhoudingen.

ETTEN-LEUR: Een 36-jarige inwoner van Etten-Leur werd zondagmiddag rond 15.40 uur aangehouden. Hij mishandelde een 39-jarige plaatsgenoot bij een speeltuintje aan de Bezaan. Daar stond het slachtoffer met een goede vriendin, de ex van de verdachte. Na de mishandeling vertrok de verdachte, maar de politie hield hem even later in zijn woning aan. Na verhoor is de 36-jarige man heengezonden; het slachtoffer wil geen aangifte doen.

BREDA: De politie heeft zondagavond kort na 19.30 uur een 23-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin diverse malen te hebben geslagen na een ruzie. De vrouw wilde hun woning in de wijk Brabantpark verlaten, maar werd net buiten de deur ook nog eens geslagen en geduwd door haar vriend. Een buurvrouw belde de politie. De verdachte is maandag in vrijheid gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden

BREDA: Een 23-jarige inwoner van Teteringen is zondagmidag aangehouden wegens een auto-inbraak. Dat gebeurde kort na 17.30 uur op de Slingerweg. De politie kreeg een melding van een man die vertelde dat een onbekende man hem een frontje van een auto-radio wilde verkopen. Gealarmeerde agenten troffen de onbekende man man aan op de Slingerweg. Hij vertelde dat hij het bewuste frontje had weg gegooid. Agenten troffen het radio-onderdeel inderdaad aan nabij het fietspad aan de Etnastraat. Van een automobiliste uit Vlaardingen, die haar auto geparkeerd had aan de Etnastraat, heeft de politie een aangifte opgenomen. De man uit Teteringen werd ingesloten op het bureau.

Arrestatieteam houdt Bredanaar (31) aan

BREDA: Een arrestatieteam heeft maandagmorgen rond 04.45 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden in zijn woning in het stadsdeel Tuinzigt. De man zou rond 00.00 uur de uitbaatster van een café aan de Dreef hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De vrouw belde daarop de politie. De bedreiging volgde op een ruzie over het feit dat de 31-jarige man de rekening niet kon betalen. Gelet op de mogelijke vuurwapengevaarlijkheid van de man, besloten politie en justitie een arrestatieteam in te schakelen. Maandag is het bewuste voorwerp teruggevonden, het betrof een nep-vuurwapen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Tweetal overvalt personeel supermarkt in Zundert

ZUNDERT: Twee gewapende mannen hebben maandagmorgen rond 06.30 uur een supermarkt aan de Molenstraat overvallen. Twee personeelsleden die juist de winkel wilden binnengaan, werden bedreigd met een (nep)vuurwapen en moesten naar een kantoortje toe. De twee overvallers gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Niemand raakte gewond; voor de betrokken personeelsleden is Slachtofferhulp beschikbaar. Direct na de melding hebben agenten nog naar de overvallers gezocht, maar die helaas niet aangetroffen. Vervolgens heeft de politie een sporen- en een buurtonderzoek verricht.

Bredase fietser gewond na botsing met auto

BREDA: Een 64-jarige Bredase fietser is maandagmorgen rond 09.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed op het fietspad van de Graaf Hendrik IIl-laan en werd daarbij geschept door een auto, bestuurd door een 62-jarige inwoner van Dorst. Die verklaarde de fietser helemaal niet gezien te hebben toen hij wilde afslaan om de Graaf Engelbertlaan op te rijden. Een ambulance heeft de onfortuinlijke Bredanaar naar het ziekenhuis gebracht. De precieze aard van zijn letsel is niet bekend.

Hardleerse winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 10.30 uur een 69-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeerde bij een supermarkt aan de Bisschopshoeve voor ruim 16 euro aan boodschappen mee te nemen, zonder die te betalen. De Bredanaar had al een winkelverbod vanwege eerdere winkeldiefstallen. Hij is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul