Lenco sponsort Finn-zeiler Dennis de Ruiter


VENLO, 20080211 -- Ook dit jaar is het bekende consumenten-elektronicamerk Lenco uit Venlo hoofdsponsor van Finn-zeiler Dennis de Ruiter (27) uit Lelystad. De bekende zeiler wil tot de top van Nederland behoren en moet daarvoor veel trainen en deelnemen aan een groot aantal wedstrijden. De sponsoring van Dennis de Ruiter past in de merkstrategie van Lenco, dat met haar moderne producten en bijzondere designs haar kopers waarde en stijl biedt.

"Dennis de Ruiter is een enthousiaste en resultaatgerichte zeiler, die in zijn klasse tot de besten wil behoren. Dat is exact waar wij als merk ook voor staan", zegt Lenco-directeur Nico Brabers. "Bovendien bestaat een groot deel van ons assortiment uit attractieve producten voor mobiel gebruik, vandaar dat wij ook al jaren een nauwe band met de zeilsport hebben". Zo heeft Lenco ook een eigen Lenco-zeilboot (een Salona 37), waarmee aan wedstrijden wordt deelgenomen en waarvoor 15 maart als eerste trainingsdatum is gepland. De Lenco-bemanning gooit hoge ogen in de ORC2-klasse.

Dit jaar zal Dennis de Ruiter met de Finn deelnemen aan een aantal races, waaronder het EK Scarlino in Italië, de Breitling Regatta in Medemblik en de Randmeerrace in Harderwijk.

Zegt Dennis: "Watersport is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben geboren bij een jachthaven en mijn hele familie heeft met de watersport te maken. Ik ben dus een echt watermens! Om mijn doelstelling te halen moet ik natuurlijk heel veel trainen en ben ik daarmee tientallen weekeinden per jaar bezig. Aspecten als bootsnelheid voor de wind en aan de wind zijn belangrijk, maar ook hangtechniek, boothandeling en tactiek zijn belangrijke aandachtspunten. Ik ben dan ook blij dat Lenco vertrouwen in mij heeft en ik vind het merk bovendien ook erg goed bij me passen. Ik ga dit jaar weer erg mijn best doen om tot de top te behoren!".

De actuele resultaten, wedstrijdverslagen en foto's van zowel Dennis de Ruiter als van de Lenco-zeilboot zijn te lezen op de speciale zeilsport-website van Lenco: www.lenco-sailingteam.com.

Lenco (www.lenco.eu) fabriceert en distribueert een compleet assortiment consumenten-elektronica produkten, waaronder geavanceerde platenspelers, micro- en mini-audiosystemen, draagbare DVD-spelers en TFT-televisietoestellen. Alle produkten van het, van origine Zwitserse, kwaliteitsmerk kenmerken zich door een innovatief design, gebruiksvriendelijkheid, en een aantrekkelijke prijs-/kwaliteitsverhouding. Het hoofdkantoor van Lenco is gevestigd in Venlo. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in diverse landen en werelddelen.





Ingezonden persbericht