Option N.V.


>> 08:20 am - Option treedt met Vimpelcom toe tot de Russische markt

BARCELONA, Spanje â 11 februari 2008 - Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Russische operator VimpelCom de draadloze toestellen van het bedrijf gekozen heeft om zijn productportfolio van mobiele breedbandoplossingen uitbreiden.
De mobiele operator introduceerde onlangs zowel de iCON 7,2 USB-modem, de GT MAX als de GT EXPRESS HSDPA draadloze datakaarten voor de âprosumerâ- en professionele marktsegmenten. Deze backward compatibele quad-band EDGE-toestellen kunnen datasnelheden tot 274 kbps leveren op de bestaande 2G- netwerken, en laat Russische reizigers in het buitenland profiteren van 3G of HSUPA waar beschikbaar.

De toestellen, de verpakking, de applicatiesoftware en de handleidingen worden aangepast om binnen het Beeline-merk van Vimpelcom te passen en om te voldoen aan de lokale taalbehoeften.

De VimpelCom Groep heeft GSM- en 3G-licenties die een bevolking van ongeveer 250 miljoen mensen dekken. Het bedrijf is actief in 78 regioâs, biedt 140 miljoen mensen uitstekende verbindingen in de snel uitbreidende Russische markt en kreeg ook nationale licenties in Kazakstan, Oekraïne, Oezbekistan, Tadzjikistan, Georgië en Armenië.

VimpelCom werd opgericht in 1992 en activeerde het eerste dual-band GSM900/1800-netwerk in Rusland, bood als eerste voorafbetaalde diensten aan en werd het eerste Russische bedrijf dat zijn aandelen op de New York Stock Exchange noteerde. De groep, die zaken doet onder het Beeline-merk, kende in 2007 (tot 30 september) een klantengroei van 18,9 % in 2007 en sloot deze periode af met een actieve abonneebasis van 50,7 miljoen, inclusief 41,8 miljoen mensen in Rusland.

Contactpersoon
Jan Poté, Corporate Communication Manager
Tel +32 (0)16 317 411, E-mail: j.pote@option.com

Mobile World Congress 2008
U vindt Option in hall 2, stand 2C54

Over Option
Option is dé vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, en WLAN technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende, nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in België (Leuven). Het bedrijf heeft R&D in België (Leuven), Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), Zweden (Stockholm), en een vestiging met ISO 9001 certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft ook kantoren in Europa, VS, Azië, Japan en Australië. Surf naar www.option.com voor meer informatie.