KPN NV

RIM en KPN introduceren de nieuwe BlackBerry Pearl 8110-smartphone in Nederland

Amsterdam en Waterloo, Canada, 11 februari 2008 - Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) en KPN introduceren de BlackBerry® Pearl 8110-smartphone in Nederland. Deze zeer slanke multimediasmartphone biedt een geïntegreerd gps-navigatiesysteem op basis van KPN OpWeg. Dit zorgt voor een krachtig en gebruikersvriendelijk navigatiesysteem.

De BlackBerry Pearl 8110, verkrijgbaar in een aantrekkelijke blauwe look, is een van de meest compacte smartphones ter wereld. Toch biedt het apparaat alle functionaliteit die gebruikers verwachten van een BlackBerry-smartphone. Dit is de perfecte oplossing voor bedrijven en gebruikers die op zoek zijn naar een multifunctionele en stijlvolle smartphone voor telefoneren, e-mailen, internetten, entertainment en nog veel meer.

De BlackBerry Pearl 8110-smartphone is een handzaam gps-apparaat dat gebruikers zowel in de auto als te voet eenvoudig de weg wijst. Het KPN OpWeg-navigatiepakket biedt verkeersinformatie die elke minuut wordt bijgewerkt, en de complete inhoud van de telefoongids. De route wordt weergegeven op een kaart samen met stapsgewijze aanwijzingen tot aan de plaats van bestemming. Ook geeft de handheld op de routekaart contactinformatie en locatiedetails weer.

Een technologisch wonder, zo is de BlackBerry Pearl 8110 het best te omschrijven. Het apparaat combineert krachtige prestaties met maximaal gebruiksgemak en helpt mobiele gebruikers het uiterste te halen uit hun werk- en privéleven. Naast ongeëvenaarde communicatie- en zakelijke opties biedt de BlackBerry Pearl 8110 een groot aantal multimediamogelijkheden.

Gebruikers profiteren met de BlackBerry Pearl 8110 van een 2.0 megapixel camera met geïntegreerde zoom en flitser. Daarnaast kunnen ze met de mediaspeler hun favoriete muziek beluisteren en videoclips bekijken. Naast ondersteuning voor e-mail (inclusief attachments), tekst- en instant messaging, een organiser, web- en andere mobiele applicaties biedt de BlackBerry Pearl 8110 ook uitgebreide software voor multimediabeheer en een geheugenkaartslot voor uitbreidbare geheugencapaciteit. Dit alles in een slank en elegant ontwerp. Dankzij de eenvoudig te gebruiken trackball en intuïtieve interface is de smartphone uiterst eenvoudig te bedienen. Het scherm met een hoge resolutie en geïntegreerde lichtgevoeligheidstechnologie zorgt ervoor dat het lezen van berichten, bekijken van attachments en video's, en internetten een plezierige ervaring is. Kortom: de BlackBerry Pearl 8110 is de ideale smartphone voor zakelijk en privégebruik. Het eenvoudig te installeren KPN OpWeg biedt een zeer nauwkeurig navigatiesysteem. Gebruikers profiteren van roteerbare 3D-kaarten, gesproken aanwijzingen en up-to-date verkeersinformatie, zodat ze snel en eenvoudig hun bestemming bereiken.

Over KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van werkplekbeheer. In Duitsland en België volgt KPN een meermerkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Per 31 december 2007 bediende KPN meer dan 35 miljoen klanten, waarvan 27 miljoen mobiele klanten, 5,4 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,4 miljoen met een internetaansluiting en 0,5 miljoen televisieklanten. Met 25.500 FTE's (inclusief Getronics 43.530 FTE's) behaalde KPN in 2007 een omzet van EUR 12,6 miljard en een EBITDA van EUR 4,9 miljard. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.Kijk voor meer informatie over KPN op kpn.com en voor meer informatie over makkelijk mobiel e-mailen op kpn.com/email.

Over Research In Motion (RIM)
Research In Motion is een toonaangevende ontwerper, producent en wereldwijd leverancier van draadloze oplossingen voor mobiele communicatie. RIM levert oplossingen en platforms voor de toegang tot tijdsgevoelige informatie, zoals e-mail, telefoon, sms, internet en applicaties. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf geïntegreerde hardware, software en diensten die verschillende draadloze-netwerkstandaarden ondersteunen. Met de technologie van RIM voorzien andere ontwikkelaars en fabrikanten hun diensten en producten van draadloze verbindingen voor gegevenstoegang. Duizenden organisaties over de gehele wereld gebruiken RIM-producten, -diensten en -technologie. Hiertoe behoren onder andere het BlackBerry® draadloze platform, de RIM Wireless Handheld-productserie, softwareontwikkeltools, radiomodems en software- en/of hardwarelicenties. RIM is opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Waterloo, Canada. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific. RIM is genoteerd aan de Nasdaq Stock Market (Nasdaq: RIMM) en aan de Toronto Stock Exchange (TSX: RIM).

KPN NV