Ingezonden persbericht


Lancering nieuw online kennisspel voor voetballiefhebbers

Amsterdam, 11 februari 2008

Vandaag is playlikeaChampion.nl gelanceerd: de site waar voetballiefhebbers live hun voetbalkennis kunnen meten met anderen. Geen spel tegen de computer dus, maar realtime tegen andere voetballiefhebbers die online zijn. Jack van Gelder is de virtuele quizmaster, die deelnemers uitdaagt met kennisgames op alle niveaus. Rond deze games biedt Play like a Champion een complete community voor voetbalkenners en -fans.

Elke speler krijgt een eigen avatar - een digitaal poppetje - dat in een virtueel stadion bij Jack van Gelder aan tafel komt te zitten. Uit een database van meer dan 25.000 voetbalweetjes komen negen vragen op tafel. Wie het snelst de meeste goede antwoorden levert, wint de game en klimt in de competitie. Het hoogst haalbare is 'Divisie 1' voor de echte voetbalcracks. De professionele redactie van Play like a Champion vult de vragenlijst elke dag aan met nieuwe, actuele vragen.

Clubs oprichten

Iedereen kan aanschuiven voor een openbare game, maar het is ook mogelijk vrienden of collega's uit te dagen voor een onderlinge game. Bovendien kunnen spelers een virtuele club oprichten met een eigen clubranglijst. Zo kan iedereen testen wie van zijn vriendengroep of elftal de meeste voetbalkennis heeft. Echte voetbalfans kunnen hun avatar en profiel natuurlijk helemaal aanpassen aan hun eigen club, compleet met clubkleuren en shirtjes.

Echte geldprijzen

Spelen op Play like a Champion is gratis. Spelers die echter gebruik willen maken van uitgebreide mogelijkheden op de site betalen een klein bedrag per maand. Het spelen van games levert virtuele geldprijzen op: placaten. Wie zich sterk voelt, kan ook kleine bedragen écht geld inzetten. Play like a Champion gebruikt een geavanceerd systeem om spelers te ranken, waardoor elke speler tegenover iemand van zijn eigen sterkte zit. Jack van Gelder: "Spelen op Play like a Champion kan op elk niveau. Je hoeft dus niet goed te zijn, je moet het leuk vinden!"

-EINDE persbericht -