Gemeente Leeuwarden

Bouwplaat en ganzenbordspel van de Oldehove

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-02-2008)

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) heeft een nieuwe bouwplaat van de Oldehove en een bijbehorend ganzenbordspel ontwikkeld. Het materiaal is op dinsdag 12 februari voor het eerst gebruikt door leerlingen van groep 5/6 van Christelijke Basisschool de Arke te Wirdum.

Ondersteboven van de Oldehove
De bouwplaat en het ganzenbordspel behoren bij het erfgoededucatieproject `Ondersteboven van de Oldehove'. Tijdens dit programma komen leerlingen van 8 tot 10 jaar meer te weten over de geschiedenis van de Oldehove en de stad Leeuwarden. Na een powerpointpresentatie in het HCL en een speurtocht bij de Oldehove, gaan de leerlingen op school creatief aan de slag met een bouwplaat en een ganzenbordspel.

Kunstmenu
Het HCL heeft het project `Ondersteboven van de Oldehove' ontwikkeld in het kader van Kunstmenu. Dit is een gezamenlijk aanbod van culturele instellingen in de gemeente Leeuwarden, om leerlingen van de Leeuwarder basisscholen gedurende hun hele schoolloopbaan kennis te laten maken met kunst en cultuur. Ruim 90% van de scholen in de gemeente Leeuwarden is deelnemer.