Gedeputeerde Paul Rüpp ontbijt in een koeienstal op Valentijnsdag

12/02/2008 10:18



Boerderijuitje.nl



De Brabantse gedeputeerde Paul Rüpp opent op donderdagochtend 14 februari de 5e boerderij van boekingssite www.boerderijuitje.nl bij boer Jeroen en Dionne van Gaal, gelegen tegen Kasteel Heeswijk. Daarmee heeft BoerderijUitje Brabantse dekking. Deze professionele formule heeft de ambitie eind 2008 heel Nederland veroverd te hebben. De opening wordt op de 14e vanaf 7.15 uur gevierd met een Valentijnsontbijt in de koeienstal. Met een knipoog naar de massale liefdesverklaring aan de boer zal BN'er en rastaboerin Martine Kruider een gesproken column voordragen in de koeienstal van boer Jeroen.

Bedrijfsuitjes op de boerderij zijn momenteel in. Steeds meer bedrijven kiezen het platteland als bestemming voor een origineel dagje uit, ook grotere groepen. Zo maken steeds meer mensen kennis met onderdelen als melkclinics, de boerentienkamp, een workshop creatief met hooi of het opnemen van een eigen boerenlied. De formule BoerderijUitje speelt in op die groeiende behoefte door het aanbieden van actieve en sportieve bedrijfsuitjes op het platteland, zowel outdoor als indoor. Inmiddels wordt de vijfde vestiging geopend.

Altijd een uitje in de buurt
Volgens Dennis Hurkmans, initiatiefnemer en directeur van www.boerderijuitje.nl, is het succes niet meer te stoppen: "je ziet aan alles dat er in Nederland een behoefte bestaat aan het herontdekken van het platteland en het boerenleven. Kijk maar naar de successen die een tv-programma als Boer zoekt Vrouw boekt. Hoe kun je dat beter doen dan door een lekkere dag uit op de boerderij te beleven. Je bent buiten, dicht bij de natuur, en tegelijk heb je een hoop lol in een setting die anders dan anders is. Ik ben ervan overtuigd dat teambuilding op de boerderij een groot succes wordt. Nu openen we de vijfde vestiging. Als het in dit tempo door gaat, dan verwacht ik dat we eind 2008 heel Nederland met de formule gedekt zullen hebben. Dat betekent dus straks: altijd een BoerderijUitje bij jou in de buurt!"

Gedeputeerde melkt koe
Met het Valentijnsontbijt wil Hurkmans twee vliegen in één klap slaan: "het ontbijt staat niet alleen in het teken van de opening van de vijfde vestiging, maar het staat tegelijk symbool voor de massale liefde die we momenteel als Nederlander aan de boer betuigen. Valentijnsdag is wat dat betreft de perfecte gelegenheid." Gedeputeerde Paul Rüpp zal als openingshandeling een koe melken. Daarnaast zal Martine Kruider het ontbijt opluisteren met een gesproken column, waarin zij uitgebreid vertelt over het waarom van de massale liefdesverklaring aan de boer en het succes van een een bedrijfsuitje op de boerderij. 'Rasta-boerin' Kruider is o.m. bekend als verslaggever, tv-presentatrice en ambassadeur voor het gehandicapte kind.

Het openingsprogramma op Valentijnsdag start om 7.15 uur. De officiële openingshandeling vindt om 7.50 uur plaats. Daarna wordt genoten van een boerenontbijt tussen de koeien. Het hele programma duurt tot circa 8.30 uur.





http://www.boerderijuitje.nl/

http://www.boerderijuitje.nl