Gemeente Heerhugowaard


Home-Start heeft onderdak

Home-Start Heerhugowaard heeft onderdak gevonden in basisschool De Molengang te Heerhugowaard. Sinds half januari is er een ruimte ingericht als kantoor voor de werkzaamheden van de coördinator van Home-Start Heerhugowaard. Op 14 februari is er open huis.

Zetje in de rug
Home-Start is een programma dat (opvoed-)ondersteuning biedt aan gezinnen met jonge kinderen. Ouders die het even niet meer aan kunnen. Moeders die alleen staan voor de opvoeding en behoefte hebben aan een luisterend oor en tips van een collega-ouder. Ouders die door alledaagse omstandigheden de structuur in huishouden of opvoeding kwijt zijn en een zetje in de rug kunnen gebruiken. Via dit project van Humanitas wordt een ouder die hulp nodig heeft, gekoppeld aan een vrijwilliger, die ongeveer één keer per week, gemiddeld een jaar lang naar âhunâ gezin toegaan.

Open dag
Om kennis te kunnen maken met Home-Start, de vrijwilligers en de coördinator, is er donderdag 14 februari open huis. âs Morgens van 10.00-12.00 uur en âs middags van 15.00-17.00 uur staat voor gezinnen, (kandidaat) vrijwilligers, verwijzers en iedereen die geïnteresseerd is of meer wil weten, de koffie en thee klaar aan de Windmolen 2, 1703 PS Heerhugowaard.

13-2-2008