Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (14/2)

TILBURG, 14 februari 2008

Geen gewonden bij binnenbrand

TILBURG: Door nog onbekende oorzaak heeft vanmorgen een binnenbrand gewoed in een woning aan de Twentestraat. De melder gaf omstreeks 08.20 uur door dat er mogelijk nog mensen in het pand waren. De bewoonster en haar twee kinderen hadden het pand echter op tijd verlaten. De brand bleek ontstaan te zijn in een achterkamer op de eerste etage. De brandweer had de brand snel onder controle en geblust. Dit kon echter niet voorkomen dat de achterkamer op de eerste etage compleet is uitgebrand en dat de in de rest van de het pand sprake is van rook- en waterschade. Ook liepen de woningen van de directe buren mogelijk schade op door de rook. Salvage is in kennis gesteld en kwam ter plaatse om in overleg met de betrokkenen in opdracht van de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen. Ook de eigenaar van de woningen coöperatie TIWOS werd in kennis gesteld.

91-jarige Tilburgse beroofd van tas met medicijnen

TILBURG: Vandaag heeft een 48-jarige Tilburger aangifte gedaan van de diefstal van een papieren tasje met medicijnen, die eigendom is van zijn 91-jarige moeder. De aangever verklaarde dat zijn moeder woensdagmiddag omstreeks 14.15 uur op het Stadhuisplein, voor de apotheek, door twee mannen beroofd was van haar tas met medicijnen. Dit gebeurde terwijl haar zoon even naar binnen was gegaan om een folder te pakken. De tas hing aan de rollator. De daders waren twee mannen die vanuit de Korte Heuvel kwamen. Een van de twee mannen had en klein baardje en een muts op en had een getint uiterlijk. De andere man was blank, ongeschoren en had een rugtas op met een kruis erop. De medicijnen in de tas waren Zaldiar en Zoplicon. De daders liepen weg in de richting van een supermarkt. De aangever ondernam op verzoek van zijn moeder op dat moment verder geen actie.

Verwarde naakte man overgedragen aan hulpverleners

TILBURG: Vanmorgen werd omstreeks 07.30 uur gemeld dat een verwarde naakte man door de Oerlesestraat rende. Ter plaatse bleek dat een bezorgde burger zich reeds om de man bekommerde en hem een deken gegeven had. De agenten namen de man die erg verward was en onderhevig was aan stemmingswisselingen mee naar het bureau. Even later kwam een telefoontje dat de kleding van de man was gevonden. Ook werd duidelijk waar de man woonde. De agenten gingen op onderzoek uit en zagen dat de voordeur van het pand open stond en dat er binnen vernielingen gepleegd waren. De verwarde man verklaarde dit zelf gedaan te zijn. De Crissisdienst is gewaarschuwd die zich verder over de man ontfermd heeft.

Twee blikjes gepelde tomaten in plaats van mobiele telefoon

TILBURG: Twee blikjes gepelde tomaten van het huismerk van een bekende supermarktketen en papiersnippers in plaats van een mobiele telefoon. Dat zat er in het pakketje dat een 56-jarige Tilburgse gisteren ontving. De Tilburgse betaalde aan de bezorger 250 euro, omdat het onder rembours bezorgd was. Haar schoonzoon had via de bekende verkoopsite marktplaats.nl de telefoon gekocht. Hij kwam met de verkoper overeen dat het pakket via de post bezorgd zou worden en dat er dan aan de bezorger betaald werd. Nadat dit pakketje gisterenmiddag was afgeleverd en betaald, ontdekte de 56-jarige Tilburgse dat zij en haar schoonzoon 'bij de neus' genomen waren. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde opgenomen.

GOIRLE: Een 46-jarige inwoner van Goirle deed vandaag eveneens aangifte van internetfraude. Hij had vier weken geleden op velingsite Ebay een bod gedaan op een laptop. De volgende dag kreeg hij een mailtje dat hij de hoogste beioder was. Hij betaalde vian een bakoverschhrijving aan de aanbieder een bedrag van 267 euro. De laptop is echter nimmer geleverd. Op vijf aanmaningen werd niet gereageerd. De politie heeft ook van deze gedupeerde een aangifte opgenomen.

Internetfraude
Een recente vorm van oplichting vindt plaat via internet. Via bekende verkoopsites worden goederen aangeboden zoals telefoons, concertkaartjes en computers. In veel gevallen worden de gekochte en (vooruit) betaalde goederen nooit geleverd aan de potentiële kopers. De politie adviseert particulieren die zaken doen via internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (Meer informatie is te vinden op www.internetoplichting.nl). Bij verzending onder rembours verdient het aanbeveling om de inhoud van het pakket eerst te checken voordat aan de bezorger betaald wordt.

Sherrydief betrapt in supermarkt

TILBURG: Vanmiddag is omstreeks 13.00 uur in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 60-jarige Tilburgse betrapt op de diefstal van drie flessen Sandeman sherry. De vrouw had de drank in har fietstas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Ze werd echter betrapt door een medewerker en tegen gehouden. De diefstal was via het camerabewakingssysteem vastgelegd. De vrouw, die al eens eerder is aangehouden voor winkeldiefstal, krijgt een
proces-verbaal.

Vonnisklant en DNA-gesignaleerde aangehouden

TILBURG: De politie heeft woensdagavond tijdens een controle omstreeks 22.00 uur op de Hasseltstraat een 33-jarige man uit Waalwijk aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond voor een vonnis van zeven dagen vanwege diefstal. De man is ingesloten. Vannacht werd omstreeks 00.40 uur op het bureau Tilburg Binnenstad aan de Stationsstraat een 18-jarige Tilburgse aangehouden omdat zij gesignaleerd stond omdat ze haar DNA nog niet had afgegeven. De vrouw had daar aangebeld vanwege een prive-probleem, ze wilde dat de politie haar naar huis bracht omdat ze geen geld meer had. Vanwege de signalering werd ze echter naar het cellencomplex gebracht alwaar vanochtend haar DND is afgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk