Gemeente Spijkenisse


Sportief gedrag loont in Spijkenisse

14 februari 2008

Sportief Spijkenisse
De gemeente Spijkenisse stelt een bedrag van 50.000 euro aan subsidie beschikbaar voor sportaanbieders wanneer zij aan de slag gaan met het thema sportiviteit en respect.

Sportaanbieders die in competitie verband sportactiviteiten aanbieden en beschikken over jeugdleden, dat wil zeggen leden tot en met 17 jaar, kunnen een subsidieaanvraag indienen bij de gemeente. Voor het eerste jaar wordt een subsidie van vijf euro per lid dat deelneemt aan de sport in competitieverband beschikbaar gesteld met een maximum van 2.500 euro per vereniging. De sportverenigingen moeten dan wel deelnemen aan de Sportcode Quick Scan.

Deze Scan is beschikbaar gesteld door de Nederlandse Sport Alliantie en is bedoeld als nulmeting. Met de resultaten van de Scan moeten de verenigingen zelf een plan van aanpak schrijven en deze uitvoeren binnen de vereniging. Voor de opvolgende jaren is hiervoor een bedrag van 10 euro per lid dat deelneemt aan de sport in competitieverband beschikbaar gesteld met een maximum van 5.000 euro per vereniging. De sportaanbieders kunnen dit bedrag geheel naar eigen inzicht besteden om het sportief en respectvol gedrag binnen hun eigen vereniging te bevorderen.

De subsidieregeling is gekoppeld aan de gedragscampagne Sportief Spijkenisse, dat ben jij!. Het doel van deze campagne is de houding en het gedrag van iedereen die met sport te maken heeft in positieve zin te veranderen. Binnen deze campagne vinden ook themabijeenkomsten voor sportaanbieders plaats waarbij de gemeente met de diverse sportaanbieders discussieert over actuele thema's in de sport zoals bijvoorbeeld de omgang met ouders. Tijdens deze thema avonden worden door de Nederlandse Sport Alliantie ook veel tips gegeven.

Verenigingen die geĂŻnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de afdeling Jeugd, Educatie en Samenleving
tel: (0181) 69 65 21
e-mail: gemeente@spijkenisse.nl