Ingezonden persbericht


McDonald's restaurant Rotterdam-Hoogstraat ontvangt prijs voor scholingsproject

Woerden, 14 februari 2008 - McDonald's restaurant Rotterdam-Hoogstraat is afgelopen maandag tijdens de conferentie Scholing Werkenden in het WTC Rotterdam onderscheiden door wethouder Dominique Schrijer voor haar BBL-project (beroepsbegeleidende leerweg). Met de prijs beloont de gemeente Rotterdam creatieve en innovatieve scholingsprojecten in de regio.

"We zijn er bijzonder trots op dat het landelijke programma BBL voor de fastservice nu regionaal wordt onderscheiden", vertelt Frans van Rooij, directeur van SVO Fastservice Opleidingscentrum. "De medewerkers van het McDonald's restaurant Rotterdam-Hoogstraat kunnen, net zoals in heel veel andere Fastservicebedrijven, in het bedrijf landelijk erkende mbo-diploma's halen." Met de prijs is een geldbedrag van E 5.000 gemoeid. Dit bedrag wordt ingezet om extra aandacht te creëren voor de Fastservice Opleidingen in Rotterdam.

Over SVO Fastservice Opleidingscentrum
In Nederland heeft SVO Fastservice Opleidingscentrum op dit moment ruim 450 deelnemers in opleiding. Één dag per week volgen de deelnemers op één van de 15 opleidingslocaties theorielessen. De andere dagen van de week zijn zij werkzaam in het fastservicebedrijf. Het opleidingscentrum is in 2006 ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland en SVO Opleidingen. De vorm van samenwerking is uniek voor Nederland en is een antwoord op de problemen die spelen binnen het beroepsonderwijs en afstemming met het bedrijfsleven.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -