Ingezonden persbericht


Ronaldinho, Crouch en GaTTuso SAMEN op de OMSLAG van fifa street 3

Trio verschijnt als gestileerde actiehelden en voert halsbrekende tricks uit

SCHIPHOL-RIJK, 24 december 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag bekendgemaakt dat de internationale voetbalsterren Ronaldinho, Peter Crouch en Gennaro Gattuso wereldwijd te zien zullen zijn op de hoes van FIFA Street 3, de nieuwste telg in de EA SPORTS BIGTM-straatvoetbalfamile.

FIFA Street 3 brengt deze spelers, en andere sterspelers, tot leven als gestileerde actiehelden in een hyper-realistische wereld waarin de grootste voetbalsterren de straten onveilig maken op exotische locaties over heel de wereld. Ronaldinho, Crouch en Gattuso vertegenwoordigen drie van de specialismen in het spel: gamers kunnen kiezen uit trick-spelers, spelmakers, afmakers en doorzetters en bepalen zo de gameplay en het verloop van het spel. Gamers kunnen het ultieme straatvoetbalteam samenstellen door deze verschillende specialisten en hun typische vaardigheden te combineren in één team.

"In FIFA Street 3 gaat het om internationale voetbalsterren die zijn omgetoverd tot in het oog springende personages. De gestileerde vormgeving van het spel zorgt voor een fantastische arcade-voetbalervaring", aldus producent Joe Nickolls. "Ronaldinho, Crouch en Gattuso staan voor verschillende typen spelers die je in het spel kunt kiezen. We hebben hun eigenschappen en vaardigheden overdreven tot het punt dat hun personages grootser dan groots werden."

Ronaldinho, het gezicht van de eerste FIFA Street, is een wereldster. De Braziliaanse international en middenvelder van FC Barcelona heeft naast de FIFA World Cup-medaille ook de titels FIFA World Player of the Year 2004 en 2005 en European Footballer of the Year 2005 binnengesleept.

Naast Ronaldinho zal de Italiaanse World Cup-winnaar Gennaro Gattuso te zien zijn. Deze creatieve middenvelder komt uit voor A.C. Milan en heeft met deze club de UEFA Champions League 2002-2003 en 2006-2007 gewonnen. Zijn verschijning is geheel in lijn met de atleten van wereldklasse op alle hoezen van FIFA. Gattuso verschijnt voor het eerst op een hoes van EA SPORTS(TM) of EA SPORTS BIG.

Het trio van wereldspelers wordt compleet gemaakt door Peter Crouch, aanvaller bij Liverpool en het Engelse nationale elftal. Crouch is de Liverpool-topscorer van het seizoen 2006-07 en heeft ook tijdens interlands voor een constante stroom van knal- en vuurwerk gezorgd. Met zijn imposante lengte, magistrale schietvaardigheid en baltechniek, is hij medeverantwoordelijk voor een compleet nieuwe voetbalervaring.

Leid de revolutie in straatvoetbal: maak samen met je voetbalhelden de straten onveilig. FIFA Street 3 komt uit voor het Xbox 360(TM) video game and entertainment systeem, het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en de Nintendo DS(TM). FIFA Street 3 wordt uitgebracht onder de merknaam EA SPORTS BIG en is vanaf 15 februari 2008 verkrijgbaar in Europa en vanaf 18 februari in Noord-Amerika. Het spel heeft een Europese PEGI-kwalificatie van 3+ en de ESRB-kwalificatie "E" (Everyone, iedereen). Screenshots kunnen worden gedownload van http://info.ea.com.

Perscontact:

Eline Bol & Lodewijk Rondeboom

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl

Info over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Officieel door de FIFA in licentie gegeven product. © Het FIFA Brand OLP-logo valt onder het auteursrecht en is een handelsmerk van FIFA. Alle rechten voorbehouden. Onder licentie vervaardigd door Electronic Arts Inc. De namen en gelijkenissen van de spelers zijn gebruikt met licentie van The International Federation of Professional Footballers "(FIFPro)", nationale teams. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep. "PlayStation" en "PLAYSTATION" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Nintendo DS is een handelsmerk van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.