Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

klinch: 030303 Kettel Legowelt vs. Orgue Electronique 030303 dj's Gebroeders D'struct Melkweg, Oude Zaal · vrijdag 15 februari · 22:00 uur ·
· · ·

vvk: 9,- + lidm. deur: 11,- + lidm. klinch, de electronische dansavond van de Melkweg, staat vrijdag 15 februari in het teken van de betere polderelektronica met oerhollandse geluiden van Kettel, Legowelt en Orgue Electronique. Waar het Utrechtse 030303 collectief vorige keer met Luke Vibert en Mully dikke vette acid door de speakers liet druipen, draagt de organisatie er nu zorg voor dat de ruimte wordt gevuld met knetterend en stuiterend electro- en elektronicamateriaal.
Kettel trok met zijn op mp3.com gedropte sfeervolle soundscapes in 2001 al snel de aandacht van label Planet Mu, waar onder andere Jega, Luke Vibert en Venetian Snares onderdak hebben gevonden. Sindsdien heeft Reimer Eising overtuigend bewezen dat zijn melodieuze elektronica zonder twijfel de internationale concurrentie aan kan. Vooral op de prachtige laatste schijf `Whisper Me Wishes' is de Groninger op sfeervolle wijze in de weer gegaan met piano- en vioolpartijen die liefdevol de pluizige elektronica en zacht kloppende beats omarmen.
Wie aan Nederlandse electro denkt, denkt aan de toonaangevende labels Clone en Bunker. Grote Nederlandse namen zijn Legowelt en Orgue Electronique. Met op Chicago, Detroit en Den Haag geinspireerde electro probeert Danny Wolfers annex Legowelt de rock 'n roll weer in de dance terugbrengen. Regels lapt Legowelt namelijk aan zijn laars en dat is duidelijk terug te horen in de fijn dansbare, maar onconventiele, donkere disco-elektro. Samen met maatje Brian Chinetti aka Orgue Electronique speelt hij deze avond een liveset die bol staat van minimale electronische funk, sleazy Italo disco en diepe Chicago house.
De bevriende dj-teams van D'Struct (Leiden) en 030303 vullen de muzikale gaten tussen de live- acts. De heren van 030303 behoeven weinig introductie: deze Utrechtse feestorganisatie heeft met haar originele, humoristische wijze van muziekbenadering al menig podium op z'n kop gezet. Acid- smileys, glowsticks en gele paraplu's: 030303 will be bringin' down the house! Ook voorverkoop via www.beatfreax.com/ticketshop
Meer info:
www.klinch.hyves.nl
www.melkweg.nl


Ingezonden persbericht