Gemeente Zijpe


2008-01-29 Informatieve bijeenkomst Wonen, Welzijn en Zorg 15 februari

Wonen, Welzijn en Zorg

In samenwerking met Primo-nh is de gemeente Zijpe bezig met de voorbereiding van de nota Wonen-Welzijn-Zorg voor de gemeente Zijpe. Er is een eerste concept inventarisatie gemaakt van alle activiteiten en beleid waar op dit moment uitvoering aan wordt gegeven op de drie beleidsvelden Wonen, Welzijn en Zorg. De éérste inventarisatie voor de nota Wonen, Welzijn en Zorg kunt u downloaden (zie het bijgevoegde pdf document).

Daarnaast vragen wij ons af:

Welk beleid moet er ontwikkeld gaan worden voor ouderen en mensen met een beperking?

Hierover gaan wij als eerste actief in gesprek met de professionele organisaties die te maken hebben met deze doelgroepen op een bijeenkomst met als thema :

Samen Werken aan Wonen, Welzijn en Zorg in Zijpe

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 15 februari 2008 van 13.30 -16.30 uur in het gemeentehuis van Zijpe.

Wij hebben zowel professionele plaatselijke als regionale organisaties en instellingen hiervoor uitgenodigd waarmee een relatie is met Wonen, Welzijn en Zorg voor deze doelgroep.

In de periode na de bijeenkomst worden de uitkomsten verwerkt in een tweede concept inventarisatie nota Wonen, Welzijn en Zorg.

Lokale vrijwilligersorganisaties en belanghebbenden

Medio april/mei 2008 willen wij van de vrijwilligersorganisaties en belanghebbende ouderen in Zijpe aan de weet komen wat zij vinden van de tweede versie van de conceptnota Wonen, Welzijn en Zorg. Over de wijze waarop wij dat willen gaan doen wordt u halverwege de maand maart 2008 geïnformeerd.

Regio gemeenten

De gemeente Zijpe werkt in het kader van de Wmo nauw samen met de regio gemeenten.

De nieuwe inzichten en informatie die wij tijdens deze bijeenkomst zullen opdoen, gaan wij zeker delen met de andere gemeenten.


* Inventarisatie concept nota WWZ januari 2008.pdf