Gemeente Roermond

Home > Burgers & Samenleving > Stedelijk Museum > Nieuws & exposities Atelier Cuypers op 15 februari van start

Op vrijdag 15 februari a.s. om 17.00 uur opent wethouder Wim Kemp het project Atelier Cuypers in het Stedelijk Museum Roermond. Het project is uniek in Nederland. Aansluitend opent Will Verbruggen, rector SG Sint Ursula, de expositie 'Gesamtkunstwerk',die leerlingen van zijn school hebben gerealiseerd.

www.ateliercuypers.nl
Het Stedelijk Museum Roermond organiseert dit schooljaar Atelier Cuypers voor de derde keer. Dit project is bedoeld om leerlingen van het voortgezet onderwijs nader bij het museum te betrekken.

De leerlingen laten zich inspireren door de presentaties en de collecties van het Stedelijk Museum Roermond. Ze maken kunstwerken, die in de exposities worden getoond. Dit jaar is als leidraad voor het thema Cuypers gekozen.

Nieuw element bij Atelier Cuypers dit schooljaar is de website www.ateliercuypers.nl. Deze is bedoeld om te informeren over en onderdeel te zijn van Atelier Cuypers. Het museum en de scholen publiceren er ieder over Atelier Cuypers. Bovendien kunnen de leerlingen op deze site verslag doen van het proces, dat leidt tot de exposities.
De site dient ook als forum. Medewerkers van musea, culturele instellingen en docenten kunnen kennismaken met Atelier Cuypers en er hun mening over geven.

Dit jaar doen SG Sint Ursula en BC Broekhin mee aan Atelier Cuypers. De expositie van SG Sint Ursula is te bezichtigen van 16 februari t/m 9 maart 2008 en de expositie van BC Broekhin van 14 maart t/m 6 april 2008.

Provincie Limburg ondersteunt het project financieel.

Op donderdag 13 november 2008 vindt er in het Stedelijk Museum Roermond een studiemiddag plaats voor docenten en (educatieve) medewerkers van musea en culturele instellingen. Museum, scholen en (ex-) leerlingen vertellen er over hun ervaringen en hopen de aanwezigen te inspireren om het voorbeeld van Atelier Cuypers te volgen.

Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4 T 0475-333496, E museum@roermond.nl, W www.museum.roermond.nl Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 17 uur; zaterdag, zondag en 24 maart 14 17 uur
Gesloten: 21 en 23 maart

Publicatiedatum: 29-1-2008 Bijgewerkt: 29-1-2008