Gemeente Zijpe


2008-01-31 Warme truiendag

Op vrijdag 15 februari wordt de campagne Warme Truiendag gehouden in Nederland en België. Zeven gemeenten in de Kop van Noord-Holland (Anna Paulowna, Harenkarspel. Niedorp, Schagen Zijpe, Wieringen en Wieringermeer), doen hieraan mee. De speciaal voor deze regio gemaakte poster wordt in de scholen, gemeentehuizen en in de bibliotheken opgehangen. Iedereen kan meedoen aan deze milieuvriendelijke dag: thuis, op het werk en op school!

Klimaatdag, zet de verwarming een graadje lager!

Alle kinderen, leerlingen, docenten en medewerkers op scholen en alle ambtenaren, wethouders en burgemeesters in de gemeentehuizen, worden gevraagd op vrijdag 15 februari een dikke trui aan te doen. Het schijnt dat bij een grote deelname aan deze speciale milieudag 7% minder C02 zal worden uitgestoten.

Behalve het concrete resultaat van een verminderd verbruik aan brandstof, is het goed dat iedereen weer eens stilstaat bij zulke vanzelfsprekende dingen als het aanzetten van een kachel. We doen eerder een trui uit dan dat we de verwarming een graadje lager zetten. Voor het milieu zou het beter zijn als het andersom gebeurt: een trui aantrekken en de verwarming juist niet hoger zetten.

Zie voor meer informatie www.klimaatverbond.nl