Gemeente Delft

Warme Truiendag 2008

De gemeente Delft neemt op 15 februari deel aan de landelijke Warme Truien dag. Op deze dag staan basisscholen stil bij energiebesparing door de verwarming een graadje lager te zetten. De gemeente Delft roept de Delftse basisscholen op om hieraan mee te doen.

Naast de warme truienactie kan ook een ludieke activiteit worden georganiseerd. De gemeente Delft beloont de origineelste actie met een 'Speel je warm' pakket.

De gemeente hoopt dat deze actie scholen beweegt tot meer structurele energiebesparende maatregelen. Eén van de scholen die vorig jaar meedeed, zet iedere vrijdag de verwarming een graad lager.

De landelijke actie is een initiatief van het Klimaatverbond en Z@pp. Ook zij organiseren wedstrijden. Eén van de landelijk te winnen prijzen is een ijsfeest met een bekende acteur uit GTST. Bij de publieke omroep wordt tijdens de uitzendingen van Z@pp ook aandacht besteed aan de actie.

Delftse scholen die willen meedoen aan de Warme Truiendag, kunnen zich vóór 11 februari aanmelden bij Natuur- en milieucentrum de Papaver, telefoon 2197977 of papaver@delft.nl

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft