Gemeente Giessenlanden


Opening brede school Hoornaar

Op vrijdag 15 februari 2008 wordt de nieuwe brede school aan het Dirk IV-plein in Hoornaar officieel geopend door wethouder de Jong.

In de ochtend wordt de opening van de nieuwe school gevierd met alle kinderen. s Middags vindt het officiële programma plaats. Vanaf 16:30 uur is er voor belangstellenden gelegenheid om de school te bezichtigen.

Brede school

De nieuwe brede school combineert meerdere voorzieningen voor kinderen in één gebouw. Het gaat om de openbare basisschool (Klim Op), de christelijke basisschool (Samen Op Weg), de peuterspeelzaal (Trippel Trappel) en de buitenschoolse opvang (WASKO). De voorzieningen in het gebouw sluiten goed op elkaar aan en bovendien kunnen de scholen op deze wijze optimaal van elkaars kwaliteiten gebruik maken. Overigens staat het behoud van de eigen identiteit van de scholen voorop.

Centrumontwikkeling Hoornaar
De nieuwe brede school maakt deel uit van het project centrumontwikkeling Hoornaar. Andere deelprojecten zijn het nieuwe dorpshuis Het Bruisend hart, het Dirk IV-plein met winkels en nieuwe woningen aan de Dorpsweg. De centrumontwikkeling Hoornaar wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) van de provincie Zuid-Holland.