Gemeente Dongen


Warme Truiendag op 15 februari

Het Klimaatverbond roept samen met Z@pp iedereen op om vrijdag 15 februari mee te doen aan de Warme Truiendag. Ga die dag in warme trui naar school of kantoor en vraag de directie de verwarming enkele graden lager te zetten. De verwarming één graad lager betekent 7% minder energieverbruik en dus 7% minder CO2-uitstoot. Hiermee kun je het klimaat sparen zonder comfortverlies. De Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden.

Ook gemeente Dongen doet mee aan Warme Truiendag. Alle medewerkers wordt gevraagd om op 15 februari een warme trui aan te doen naar het werk. De Warme Truiendag biedt een goede gelegenheid om het klimaatbeleid van de gemeente onder de aandacht te brengen.

Warme Truiendag op de Westerkim
Wethouder Ad Stoop bezoekt op 15 februari basisschool De Westerkim. Ook daar zet de directie van de school de verwarming enkele graden lager en komen de leerlingen en leerkrachten in een warme trui naar school. Voor basisscholen zijn er complete lespakketten en allerlei leuke acties en prijsvragen opgezet. Denk bijvoorbeeld eens aan een wie-heeft-de-meeste-lagen-aan-wedstrijd.

Kyoto-protocol
De Warme Truiendag is elk jaar op of rond 16 februari, de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. In 2008 is gekozen voor de werkdag die het dichtst bij deze datum ligt: vrijdag 15 februari. De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de warme truiendag mail dan naar warmetruiendag@klimaatverbond.nl of kijk op www.warmetruiendag.nl